Što strance najviše zanima o Hrvatima? Evo što najčešće pretražuju na Googleu

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL/Google

JESTE li se ikad zapitali što strance najviše zanima o Hrvatima?

Ako je suditi prema čestim pretraživanjima na internetu, mnogi stranci Hrvate smatraju zgodnima i jako dobrim u nogometu. Kad u Google tražilicu krenemo s pitanjem "Why are Croatians..." ("Zašto su Hrvati..."), među prvim rezultatima za završiti upit nudi se: prekrasni, ponosni, visoki, dobri u nogometu, ludi i jaki. Mnoge zanima i zašto neke Hrvate zovu Dalmatincima.

Iako se čini da Hrvati na strance ostavljaju doista dobar dojam, u Google tražilicu često upisuju još jedno pitanje -  zašto su Hrvati toliko jadni i nesretni?

O Hrvatima se nerijetko vode rasprave na Redditu, gdje stranci često dijele svoja mišljenja. I tamo se često postavljaju slična pitanja, među kojima se ponovno ističe ono zašto su Hrvati toliko dobri u sportu. No na neke ipak ne ostavljaju tako dobar dojam pa se pitaju zašto su Hrvati arogantni, bezobrazni, neprijateljski raspoloženi i nezainteresirani za strance.

Čini se da stranci imaju podijeljena mišljenja o Hrvatima. No jedno je sigurno - sportaši na sve ostavljaju odličan dojam.

Pročitajte više