Stol "Grad na pjatu" od 270 metara na Stradunu

Na najpoznatijoj dubrovačkoj ulici Stradunu večeras je postavljen stol dug 270 metara, na kojemu je ponuđena bogata gastronomska ponuda Dubrovnika i Dubrovačkoneretvanske županije. L

U sklopu projekta "Novo lice grada" večeras je u akciji "Grad na pjatu" sudjelovalo više od 100 ugostitelja i hotelijera s dubrovačkoga područja.

Na tom velikom stolu, koji je kandidiran i za Guinessovu knjigu rekorda, nekoliko tisuća Dubrovačana i njihovih gostiju moglo je uživati u specijalitetima dubrovačkih kuhara, te u velikom izboru kvalitetih vina i koktela, a sva je ponuda bila besplatna.

Najveću su ponudu imali kuhari najskupljega hrvatskog hotela "Pucić Palace", koji su svoje specijalitete postavili na 20 metara stola, a poznati dubrovački ugostitelj Ivo Rudenjak svoje je specijalitete ponudio na 17 metara.

Kako je istaknula dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, ta akcija nije bila samo za turiste, kojih je u Dubrovniku još mnogo, nego i za Dubrovčane, a pokazala je da turistička sezona u Dubrovniku i dalje traje.



(Hina) xhš ysp

Pročitajte više