''Strip koji mrzi Ameriku'': Prekida se izdavanje serijala o biseksualnom Supermanu

Foto: Press

DC COMICS najavio je na Comic Conu da će zbog pada prodaje prekinuti izdavanje serije stripova o biseksualnom superjunaku, Superman: Son of Kal-El.

Prodano samo 34 tisuće primjeraka posljednjeg izdanja

Radnja serijala vrti se oko 17-godišnjeg Jonathana Kenta, sina Clarka Kenta i Lois Lane, a lansirao ga je DC Comics u listopadu prošle godine. Posljednje, 18. izdanje bit će objavljeno u prosincu.

Prema procjenama prodaje Comichrona, javne baze podataka o prodaji stripova, prvo izdanje stripa Superman: Son of Kal-El prodano je u 68.800 primjeraka, a posljednje objavljeno izdanje serijala u samo 34 tisuće primjeraka.

U seriji stripova obrađeni su mnogi društveni problemi poput pucnjava u školama, klimatskih promjena i deportacije izbjeglica, a Jonathan u petom izdanju započinje vezu s aktivistom Jayem Nakamurom.

''Ideja o zamjeni Clarka Kenta s drugim hetero bijelim spasiteljem osjećala se kao propuštena prilika'', rekao je lani New York Timesu autor serije Tom Taylor.

Strip koji mrzi Ameriku

Gabe Eltaeb, koji je radio kao kolorist za DC Comics, dao je otkaz prošle godine u znak protesta, opisavši Taylorov serijal kao "strip koji mrzi Ameriku". Eltaeb je tada počeo raditi na vlastitom ''anti-woke'' stripu, Isom, s piscem Ericom Julyjem. Prvo izdanje Isoma prodano je u 43.000 primjeraka.

 

Pročitajte više