Studenti medicine razveselili djecu u hrvatskim bolnicama predivnom gestom

Foto: Facebook

STUDENTI medicine posjetili su djecu u zagrebačkim bolnicama i donijeli im božićne poklone. 

Još početkom mjeseca Studentska sekcija za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenula je inicijativu pod nazivom Pedijatrijska božićna čarolija i pozvala građane da pomognu prikupiti poklone za bolesnu djecu. 

Odaziv je bio toliko dobar da su uspjeli prikupiti čak 800 poklona i tako razveseliti djecu ne samo u zagrebačkim bolnicama, kako su prvobitno planirali, nego i bolnicama diljem Hrvatske. 

Njih dvadesetak nenajavljeno je posjetilo djecu u zagrebačkim bolnicama gdje su im uz pjesmu i svirku podijelili poklone, a jedan je student došao u kostimu Djeda Božićnjaka i tako upotpunio blagdansku čaroliju za mališane. 

"Cilj nam je bio darovima razveseliti djecu na pedijatrijskim odjelima u Zagrebu, no zahvaljujući svima vama, predivnim ljudima, naša božićna čarolija odjeknula je cijelom Hrvatskom i donijet će osmjehe na mnoga dječja lica. Stvarno se dogodila čarolija! I ne pričamo samo o brojnim prikupljenim darovima, već o brojnim čarobnim poznanstvima s divnim ljudima", napisali su studenti, zahvaljujući svima koji su pomogli da se njihova ideja ostvari. 

Pročitajte više