Suprug pjevačice Corinne Bailey Rae pronađen mrtav, sumnja se na predoziranje

JASON RAE, suprug britanske soul zvijezde Corinne Bailey Rae, pronađen je mrtav u svom domu u Leedsu, a policija je neposredno nakon pronalaska njegovog tijela uhitila 32-godišnjeg muškarca i optužila ga za dilanje droge. Iako nalazi obdukcije još nisu objavljeni, britanski mediji pišu kako je predoziranje "sigurna stvar", s obzirom da je Rae bio poznat po ljubavi prema narkoticima kojom je, navodno, u nekoliko navrata ugrozio karijeru supruge.

Jason i Corinne Bailey upoznali su se 2001. godine, puno prije nego što je ona postala poznata. Rae je svirao u jazz bendu, a u nekoliko je navrata svirao za Amy Winehouse i druge britanske zvijezde. Ovisnost mu je, pišu britanski mediji, u krvi - njegova supruga navodno je godinama bila svjedok teškog drogiranja, no nije mu uspjela pomoći, a sama se, barem prema pisanju tamošnjeg tiska, drogom nikad nije bavila.

Pjevačica još nije dala izjavu za medije, niti će to činiti u narednim danima jer je, piše Daily Mail, "potpuno slomljena". Unatoč suprugovoj ovisnosti, za njega je bila jako vezana pa se pretpostavlja da će otkazati sve promotivne nastupe za koje ponude, nakon što je sudjelovala na kompilacijskom albumu Herbieja Hancocka, niču "kao gljive poslije kiše".

Za Corinne Bailey Rae kažu da je jedna od rijetkih britanskih zvijezda "bez mrlje u biografiji". Unatoč neospornim glazbenim uspjesima, nikad, naime, nije bila meta tabloida, niti se puno zna o njezinom privatnom životu. Njezin debitantski album 2006. godine u Velikoj Britaniji je srušio sve rekorde prodaje, a u SAD-u se prodao u milijun primjeraka. Zovu je "britanskom Billie Holiday", a četiri je puta bila nominirana za Grammyja, od toga dva puta za pjesmu "Put Your Records On", koja je i danas njezin najveći hit.

D.K.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više