Suprug Sigourney Weaver promovira novi film

AMERIČKA glumica Sigourney Weaver i njezin suprug, redatelj Jim Simpson, promovirali su u Albanyju novi film o vatrogascima smrtno stradalima nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine.

Film ´The Guys´ (Momci) govori o brooklynskom vatrogasnom kapetanu (tumači ga Anthony LaPaglia) kojemu jedna novinarka (Weaver) pomaže da napiše govor o momcima koji su izgubili život u napadu na Svjetski trgovinski centar.

Weaver i Simpson se nalaze na turneji po pet gradova u kojima će promovirati svoj film. Prvi na putu je Albany, a slijede Boston, Philadelphia, Washington i Chicago.

Niskobudžetni film je adapatacija off-broadwayjske drame koju je napisala Anne Nelson, a režirao Simpson. Drama, u kojoj također glumi Weaver, bila je premijerno prikazana 4. prosinca 2001. u Simpsonovom kazalištu Flea Theather u blizini mjesta tragedije, a ostala je na repertoaru otprilike godinu dana.

´Za mene je gluma u toj predstavi bila vrlo dirljivo iskustvo´, kazala je Weaver, dodajući da je namjera bila postaviti je što je moguće prije nakon tragedije 11. rujna jer je ljudima tada bila potrebna utjeha.

Premijera filma ´The Guys´ predviđena je za 28. ožujka.

Pročitajte više