Svađe naših TV faca: "Volim ćelave i glupe muškarce. Osobito ako su voditelji"

Foto: Josip Regovic, Dusko Marusic, Miranda Cikotic,Dusko Marusic/PIXSELL, Press

HRVATSKE televizijske zvijezde vole se svađati javno. Posljednja javna prepirka koja se našla u središtu pozornosti, dugovječna je svađa između Hloverke Novak Srzić i Denisa Latina. Iako se povukla u rodnu Makarsku i ondje sjela na čelo Turističke zajednice, Novak Srzić i dalje pozorno prati HRT iako tvrdi da to ne čini.

"Ne gledam više puno televiziju..vratila se mojoj staroj ljubavi Radiju..ovo je fotka iz mog i našeg Otvorenog....u ovoj sezoni Otvoreno će uređivati Denis Latin...duša me boli...ne zbog mene ..ja sam sve već vidjela..žao mi samo pretplatnika...Bože sačuvaj...", napisala je na Facebooku, a Latin je njenu objavu podijelio bez komentara.

Njihov sukob traje već deset godina, a počeo je kad mu je ona nakon 16 godina emitiranja ukinula emisiju "Latinica" jer je tada najavio da se namjerava kandidirati za predsjednika. Novak Srzić ga je tužila zbog njegove izjave da je dopustila da se program uređuje po naputcima obavještajnih službi, a Latin joj se na sudu ispričao.

No oni nisu jedini koji se javno svađaju.

Prije četiri godine sukobila su se dva TV titana, RTL-ov Zoran Šprajc i HRT-ov Aleksandar Stanković, i to oko Big Brothera.

Sve je počelo kad je Šprajc gledao Stankovićevu emisiju "Nedjeljom u 2" u kojoj je ovaj udario po Big Brotheru, koji se emitira na Šprajcovoj kući RTL-u.

"Jučer je pobijedio dečko koji je prilikom ulaska u kuću izjavio da voli plave i glupe žene. Međutim nakon sto dana on je pobijedio i dobio nagradu od sto tisuća eura. Nitko se nije skandalizirao nad time, pa ni ja, jer kažu da je Big Brother takav", prokomentirao je, a njegova gošća Milana Vuković Runjić još se oštrije obrušila na reality show.

"Volim ćelave i glupe muškarce. Osobito ako su TV voditelji", poručio je Šprajc preko Facebooka.

Ubrzo se oglasio i Stanković koji je kolegi, između ostalog, poručio: "Sada na kraju mogao bi ići neki sarkastični zaključak, mogao bih napisati da je kolega Šprajc godinama radio sa mnom u istoj kući i da sasvim sigurno zna da možda glup jesam, ali ćelav nisam. Međutim, neću se šegačiti. Inače nisam protiv javne polemike, niti protiv oštrih riječi ako se treba štititi vlastita čast i ugled, ali u ovom slučaju nije bilo nikakvog razloga za to. Poštovani kolega Šprajc baš mi je bezveze da me javno vrijeđate." 

Dugogodišnjoj zvijezdi Nove TV Reneu Bitorajcu nisu se svidjele izjave njegovog nasljednika u showu Supertalent Frane Ridjana. Naime, Ridjan je komentirao da je Igor Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi zabranio posao voditelja na televiziji.

"E pa stari moj, evo ti samo nekoliko razloga zašto to ne samo da nije lijepo od tebe, već je i zločesto. 

1. Da ti nije glumca voditelja (za početak mene), ne bi ti imao kome već dva puta biti zamjena, i to na dva showa koji su kruna tvoje "karijere". Volim Hrvatsku (HRT) i Supertalent. 

2. Bez obzira što u zajedničkom intervjuu kažeš da je Mešin 1 od rijetkih glumaca kojima ne bi ZABRANIO vođenje, i on je glumac pa mu pljuješ po cehu. 

3. Nećemo se lagati da si na svojoj bivšoj televiziji mogao samo sanjati da postaneš Tarik Filipović, ups, opet glumac voditelj. Eto, želim ti više sreće nego kad si me mijenjao prvi put, jer je to trajalo samo jednu sezonu pa su brzo ponovo zvali nazad mene i Navojca, ups, opet glumce!!! Sad sam ja malo zločest, ali oprostit ćeš mi jer je istina. 

Vjerujem i kako ti je zapelo za oko i koliko je glumaca (svih troje), ostalo u natjecanju showa Zvijezde pjevaju kada si ti već ispao, pa u potpunosti mogu razumjeti tvoju frustraciju. Probaj to potisnuti i radi svoj posao novinara voditelja što bolje znaš ali ne "zabranjuj" glumcima voditeljima to isto. Ti si vjerojatno samo izrazio svoje mišljenje s kojim se očito PR služba Nove tv koja je to autorizirala, na moje čuđenje očito slaže. Reći ćeš da se to tako kaže, ali tako se kaže u kafiću i tako se kaže kad si puno veća faca. Vjerojatno je to euforija prouzročena prelaskom u novu kuću, u kojoj ćeš bez sumnje imati bolji tretman nego na starom mjestu a i više prijatelja ako nećeš zabranjivati. Do tada, nadam se da i ja, i Tarik Filipović, i braća Navojec, i Enis Bešlagić, i Doris Pinčić Rogoznica i ostali glumci voditelji uz tvoj blagoslov možemo nastaviti raditi", poručio je Bitorajac preko Facebooka.

Mirjana Hrga i Vlatka Pokos zaratile su zbog intervjua u kojem je potonja bila gošća.

Skandal između Pokos i Josipa Radeljaka sredinom prošlog desetljeća bio je toliko jak i zanimljiv javnosti da su čak i središnje informativne emisije pokleknule pred napadom žutila te počele redovito izvještavati o novostima u burnom razvodu. Usred najveće buke Dnevnik Nove TV uspio je dobiti glavnu protagonisticu Vlatku, kojoj se u "Temi dana" posvetila Mirjana Hrga. I dok je Vlatka pokušavala ispričati svoju stranu priče i javnosti pokazati da je zapravo žrtva, Hrga je neočekivano osobnim pitanjima jasno pokazala da baš i nije u njezinu timu, a intervju se brzo pretvorio u pravo mučenje, dotad neviđeno u jednoj "ozbiljnoj" informativnoj emisiji. Vrhunac i dno istovremeno su postignuti Hrginim pitanjem o ocu djeteta koje je Pokos spontano pobacila te pitanjem zašto s Josipom Radeljakom nije imala dijete.

"Hrga se razbacivala podacima kako zna da moj bivši suprug traži DNK analizu mrtvorođenog ploda! Zatim me pita spavam li još s bivšim suprugom i, iako zna da sam u sretnoj vezi, koja je trebala biti obogaćena tim djetetom, pita me je li to dijete začeo Josip Radeljak i jesam li s njim spavala nakon prekida. Nečuveno!" izjavila je nakon intervjua Vlatka. Godinu dana poslije Mirjana Hrga napustila je Novu TV, pričalo se tad, jer joj smeta previše žutila.

Mirna Berend ne diskriminira, ona je zaratila sa svim današnjim voditeljicama.

"Pa gledaš i pitaš se kako smo uspjele moje kolegice i ja raditi svoj posao bez botoxa... napumpanih usta... istetoviranih obrva... sa svojim vlastitim grudima... svojom kosom... trepavicama... bez pornića... skandala... obučene... naglašavam obučene... kako smo uspjele raditi bez spavaćica na pozornicama... bez minjaka i natpisa ima li gaće ili nema... s finim rubljem koje smo nosile ispod haljina a ne umjesto njih na binama... bez potrebe da sve vidite... bez pokazivanja guzica... bez teretana... čini mi se s više poštovanja prema sebi... svojem talentu... obrazovanju... učenju... pameću... a ispred svega prema poštovanju što znači biti ŽENA... i dok ovo pišem sretna sam... baš sretna što sam izabrala taj put... put u kojem je ono što sam dobila kao izgled bilo samo dio mog rada... a nikako i nikada jedini adut", napisala je prije četiri godine na Facebooku.

Pročitajte više