Sve što znamo o novoj sezoni hit serije "Stranger Things"

Foto: Press

STRANGER THINGS bez ikakve je sumnje najveći hit ljeta 2016., a kombinacija savršeno odmjerenih elemenata SF-a, drame, horora i neopisive količine nostalgije i referenci, rezultirala je jednim od najvećih iznenađenja koje je razdrmalo pomalo uspavanu ponudu Netflixa.

Sve u svemu, fanova je iz dana u dan sve više i više, a najveće je pitanje hoće li biti druge sezone.

Odgovor na to pitanje je "naravno" (to je čak potvrdio i glumac Matthew Modine) iako Netflix još uvijek nije službeno dao zeleno svjetlo, a ovo je sve što zasad znamo o drugoj sezoni koja bi se u ponudi trebala naći iduće godine.

A PRIJE NEGO POČNEMO, UPOZORENJE - SPOILERI!

Povratak poznatih lica

Iako nisu potvrdili tko će se od poznatih lica vratiti, sigurni smo da među povratnicima neće biti na društvenim mrežama omiljena Barbara (Shannon Purser).

Naime, Matt Duffer je za IGN izjavio: "Ne vidim kako bismo to izveli. No, Barb neće biti zaboravljena. Pobrinut ćemo se da pravda bude zadovoljena. Ljude frustrira to što nisu vidjeli da se itko od njezinih sugrađana posebno uznemirio zbog njezine smrti. No, to ne znači da se to nije dogodilo, samo nismo to prikazali".

Dodao je i da se radnja prve sezone događa u samo šest ili sedam dana i da se serija nije imala vremena baviti posljedicama svega što se dogodilo, ali u drugoj sezoni to će ispraviti.

"Plan je da nastavimo s likovima koje smo upoznali i uvedemo neka nova ključna lica. Neke smo misterije riješili na kraju prve sezone, ali javljaju se novi problemi i pitanja. Mnogo se toga otkrilo, ali ne sve i zato se nadamo da ćemo dobiti još nekoliko sezona da s ovim ljudima provedemo još malo vremena", govori producent Shawn Levy.

Djeca rastu... I to će utjecati na radnju

Mnogi se fanovi pitaju i neće li činjenica da se radi o mladim glumcima stvoriti problem prilikom snimanja. Glavne zvijezde showa su mahom klinci koji bi se do 2017. mogli vidljivo promijeniti.

"Da, to je problem. Morat ćemo raditi isto što i ekipa Harryja Pottera i raditi skokove po godinu dana. Primjerice, Gaten Matarazzo koji glumi Dustina već je toliko mutirao da s njim nismo mogli normalno odraditi ni naknadna snimanja dijaloga. Morali smo mu digitalno povisiti glas. Iako to ne bih volio raditi, morat ćemo preskočiti godinu. Bit će godinu dana stariji, a u obzir ćemo uzeti i sve promjene koje s tim dolaze", rekao je Matt Duffer.

Dr. Brenner i 11

Većina gledatelja bila je uvjerena da je čudovište usmrtilo jezivog znanstvenika dr. Martina Brennera, ali mogao bi se vratiti u drugoj sezoni.

"Da smo odlučili ubiti dr. Brennera na način na koji smo to učinili, kao gledatelj bih se osjećao nezadovoljeno. Čudovište skoči i onda rez. Njegov lik zaslužuje puno više od takvog završetka. Stoga, da, postoji mogućnost da ga ponovno vidimo", govori Duffer.

Isto vrijedi i za 11 s kojom smo se oprostili u tragičnom završetku.

Naime, autori su dali do znanja da je portal u drugu dimenziju savršen narativni alat koji im omogućuje mnogo toga. Jedna od mogućnosti? Povratak simpatične Eleven.

Na kraju krajeva, šerif Hopper je nakon svega u šumi ostavio gomilu Eggosa koji su njezina omiljena hrana.

Ako je ona jedanaesta, gdje je ostalih 10?

Iako to još nije potvrđeno, sugerira se da je katatonična Terry majka djevojčice nadnaravnih moći. Znamo da nije znala da je trudna i da se djevojčica koju je rodila zove Jane, a sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o Eleven.

No, radi li se stvarno o njoj i hoće li se Jane i Terry napokon sresti?

Na kraju krajeva, ona je jedanaesta i sasvim je opravdano zapitati se gdje je ostalih deset i je li među njima i Jane.

Što je s Hopperovom kćerkom?

Kroz kratke flešbekove doznali smo da je Hopperova kći umrla od raka i da je tragedija razdvojila njega i suprugu.

No, je li to sve?

U sceni iz parka vidjeli smo da je djevojčica bila prestravljena i da je roditelji pokušavaju umiriti. Je li i Hopperova kći imala vizije i jesu li misteriozni eksperimenti na neki način izazvali njezinu preranu smrt?

David Harbour koji glumi šerifa Hoppera odgovorio je: "Radi se o tajni koju ćemo možda istražiti u drugoj sezoni pa o tome ne bih previše govorio".

Postoje li i druga čudovišta?

Braća Duffer odmah nakon završetka serije jasno su dali do znanja da postoji "Biblija serija" prepuna detalja vezanih ne samo za svijet u kojem se radnja odvija već i za likove koji ga nastanjuju.

"Mnogo je toga što još ne znamo i ne razumijemo. Postoji dokument od 30 stranica koji se bavi drugom dimenzijom, što sve to znači i zašto nema više od jednog čudovišta. Za mnogo toga nismo imali vremena ili nismo osjećali potrebu potrpati to u prvu sezonu jer smo se koncentrirali na Willa. Imamo cijeli svijet koji nismo istražili", govori Ross Duffer.

Što se dogodilo Willu?

Svi se pitaju i što se dogodilo s Willom Byersom jer kad smo ga posljednji puta vidjeli, iskašljavao je neobično biće i imao vizije. Očito je da veza između dvije dimenzije nije prekinuta.

"Will je bio tamo cijeli tjedan i to je na njega utjecalo. I psihički, a možda i fizički. Zamislili smo da je pobjegao od te noćne more, ali je li zapravo pobjegao? To je mjesto koje moramo istražiti u drugoj sezoni i otkriti kako boravak u toj dimenziji utječe na ljude. Očito je da se nije dogodilo ništa dobro", govori Ross.

Tko stoji iza misterioznih eksperimenta i što zapravo istražuju?

Tu je na kraju i organizacija koju vodi dr. Martin Brenner. Što je šerif Hopper dogovorio sa znanstvenicima i jesu li nastavili s eksperimentima u laboratoriju?

"Sviđa nam se ideja da misteriozni laboratorij istražujemo korak po korak. Možda su doveli nekog novog, možda novi znanstvenici ipak nisu zli kao što smo mogli naslutiti u prvoj sezoni. Polagano ćemo otkrivati što zapravo rade i jesu li pozitivci ili negativci", najavljuje Matt.

Pročitajte više