Švedska državna televizija greškom emitirala 30 sekundi hardcore pornića

DRŽAVNA švedska televizijska kuća SVT proteklog se vikenda našla u središtu skandala nakon što je na jednom od monitora, koji su se nalazili iza voditelja emisije Rapport, gledatelji mogli na 30-tak sekundi mogli vidjeti hardcore porno film, javlja BBC.

Dok je voditelj emisije Peter Dahlgren čitao vijesti u emisiji Rapport, na jednom od monitora "vrtile" su se scene iz "tvrdog" češkog pornića, zbog čega se SVT ispričala gledateljima, priznavši da je napravljena "ogromna pogreška".

Obično se na monitorima iza voditelja prikazuju ostali švedski informativni programi, ali su djelatnici švedske nacionalne TV kuće nekoliko sati prije emisije promijenili program na kablovski Canal Plus, na kojem su gledali nogometnu utakmicu. No, zaboravili su ga vratiti monitor na raniji program, a budući da Canal Plus iza ponoći emitira sadržaj za odrasle, dogodilo se to što se dogodilo.

Producent Rapporta, emisije koju su švedski tabloidi odmah "prekrstili" u Rapporn, odmah je uočio scene seksa na monitoru iza voditelja, te otrčao u kontrolu sobu i promijenio kanal.

Pročitajte više