Švicarci vudu magijom protiv Engleza

TKO BI pomislio da će nogomet natjerati inače staložene bankare i proizvođače poznatih satova i čokolada da se posluže svim mogućim sredstvima kako bi na terenu pobijedili protivnike.

Tako su brojni švicarski tiskani mediji objavili vudu sličicu nogometaša koja bi trebala podsjećati na Beckhama uz "zločesti" savjet da sliku treba izrezati i prilijepiti na zid, te ju za vrijeme igre njihove reprezentacije s Englezima propadati svim mogućim oštrim sredstvima od igala do čavli i pikado strelica.

Na taj način "zadale bi se strašne boli" ponajboljem engleskom igraču koji ne bi mogao trčati i pomoći suigračima u pobjedi.

Čak dvanaest švicarskih propagandnih agencija uključilo se u tu akciju koja se provodi na tri jezika kako bi bila potpuno razumljiva svim stanovnicima, a urednik "Blicka" je izjavio kako je to "najvažnija utakmica za njih na Euru 2004 i žele je svakako dobiti".

Sada su nam jasnije neke stvari jer je očito da su se Švicarci već ranije poslužili tom taktikom pa su njihovi navijači vudu tehnikom probadali sličice naših nogometnih reprezentativaca koji su se u utakmici protiv njih jedva vukli terenom i naravno da nisu mogli pobijediti.

Pročitajte više