Svijet obilježava trideset godina bez Kralja rock´n´rolla

GRACELAND će sutra, na tridesetu godišnjicu smrti Elvisa Presleya, primiti najveći broj posjetitelja otkad postoji - više od 50 tisuća obožavatelja legendarnog kralja rock and rolla odat će mu počast mnogobrojnim koncertima, natjecanjima, dražbama i drugim aktivnostima koje dokazuju da i trideset godina nakon tragičnog nestanka sa svjetske glazbene scene ovaj jedinstveni pjevač i dalje ima najvjernije obožavatelje na svijetu.

Već mjesecima traju opsežne pripreme za obilježavanje tridesete godišnjice smrti jednog od najvećih glazbenika svih vremena, Elvisa Presleya, koji svojom karizmom, životnom pričom i bezvremenskim pjesmama i dalje ne pristaje privlačiti pozornost. Središnji događaj, na kojem se očekuje više od pedeset tisuća ljudi, održat će se sutra u Elvisovom domu, Gracelandu, a vjernim fanovima ne smetaju ni nesnosne vrućine koje su ovih dana pogodile Memphis.

"Ljudi koji su na kraju ogromnog reda čekaju i po pet sati kako bi dobili priliku razgledati Elvisov dom", rekao je Jack Soden, izvršni direktor tvrtke Elvis Enterprises koja upravlja imanjem.

Osim središnjeg događanja na koji pristižu fanovi iz cijelog svijeta, prerani odlazak Kralja obilježit će se diljem svijeta - u Australiji, Japanu, Engelskoj, Švedskoj, a posebno će svečano biti, najavljuju organizatori, u Njemačkoj, diljem koje će se organizirati in memoriam koncerti.

Lisa Marie konačno ima duet s ocem

Elvisova kći Lisa Marie Presley također će dati svoj obol tridesetoj godišnjici očeve smrti - na originalnu snimku pjesme "In The Ghetto", snimljene 1969. godine, nasnimit će svoj glas, a pjesma će se kao duet pojaviti upravo sutra, i to na stranici Spinner.com. "Ne plačem često, ali jednostavno si nisam mogla pomoći kad smo snimali u studiju. Pjesma će biti jednostavna i, nadam se, efektna", izjavila je Lisa Marie, koja će, zajedno s drugim kolegama glazbenicima, nastupiti na velikom hommage koncertu u Memphisu.

D.K.
Foto: AFP

Pročitajte više