Svijet obišla vijest o smrti influencerice (15), a onda je uslijedio nenadani obrat

Foto: Instagram

NAKON ŠOKA zbog objave o iznenadnoj smrti Lil Tay, 15-godišnje influencerice i reperice koja je postala poznata kao hvalisava devetogodišnjakinja na Instagramu, uslijedio je neočekivani obrat. Naime, otac djevojčice i bivši menadžer odbili su potvrditi ili demantirati njezinu smrt, a TMZ je sada izvijestio da je još uvijek živa.

U nepotpisanoj izjavi objavljenoj na Instagram profilu Lil Tay u srijedu stoji da je njezina smrt u 15. godini bila "iznenadna i tragična" i "potpuno neočekivana". Također je rečeno da je njezin stariji brat Jason Tian, ​​koji je u jednom trenutku kontrolirao njezin profil prije nego što je ugašen 2018., također umro te da su obje smrti pod istragom.

"Teška srca dijelimo porazne vijesti o iznenadnoj i tragičnoj smrti naše voljene Claire. Ovaj je ishod bio potpuno neočekivan i sve nas je ostavio u šoku. Smrt njezina brata dodaje još veću nezamislivu dubinu našoj tuzi", stoji u objavi na Instagramu.

"Tijekom ovog vremena neizmjerne tuge ljubazno molimo za privatnost dok žalimo za ovim nevjerojatnim gubitkom budući da se okolnosti vezane uz smrt Claire i njezina brata još istražuju", navodi se u priopćenju, a izjava je u međuvremenu uklonjena s Instagrama.

U četvrtak je TMZ izvijestio da je zvijezda društvenih medija još uvijek živa i da je njezin Instagram hakiran pozivajući se na izjavu njezine obitelji. Prema izjavi, Lil Tay je željela "jasno dati do znanja da su njezin brat i ona sigurni i živi, ​​ali je potpuno slomljenog srca i bori se da pronađe prave riječi".

"Bila su to vrlo traumatizirajuća 24 sata. Cijeli jučerašnji dan bila sam bombardirana beskrajnim srceparajućim i uplakanim telefonskim pozivima voljenih osoba dok sam pokušavala riješiti ovaj nered. Treća strana je kompromitirala moj Instagram i koristila ga za širenje uznemirujućih dezinformacija i glasina o meni do te mjere da je čak i moje ime bilo pogrešno. Moje službeno ime je Tay Tian, ​​a ne Claire Hope", dodala je Lil Tay.

Otac i bivši menadžer odbili potvrditi vijesti o njezinoj smrti

Ranije u srijedu otac i bivši menadžer Lil Tay odbili su potvrditi ili demantirati njezinu smrt, a potonji je pozvao na "oprezno razmatranje" u širenju vijesti. U razgovoru za Insider njezin otac Christopher Hope odbio je komentirati objavu na Instagramu i odgovoriti je li mu kći živa. Njezin bivši menadžer Harry Tsang također je odbio potvrditi ili demantirati njezinu smrt.

"S obzirom na složenost trenutnih okolnosti, ne mogu definitivno potvrditi ili odbaciti legitimnost izjave koju je dala obitelj. Ova situacija zahtijeva oprezno razmatranje i poštovanje uključenih. Moja je predanost i dalje usmjerena na isporuku ažuriranja koja su i pouzdana", rekao je Tsang Insideru u e-poruci u srijedu.

Policijske uprave u Vancouveru, gdje je Lil Tay odrasla, i Los Angelesu, gdje je živjela neko vrijeme tijekom svoje viralne slave, nisu imale informacije o smrti bilo koga po imenu Claire Hope, a policijska uprava Vancouvera potvrdila je da ne istražuje slučaj.

Lil Tay prikupila je više od 2 milijuna pratitelja kao drska devetogodišnjakinja 2017., s videozapisima koji prikazuju djevojčicu u vilama i otmjenim automobilima s obiljem novca. Profil je nestao tog ljeta nakon što je na internetu objavljen video u kojem se čini da je uvježbava netko izvan kamera, za koga su mnogi sumnjali da je njezin brat Jason.

Profil se vratio tog listopada s bizarnim i zabrinjavajućim aktivnostima, uključujući videozapis djevojčice koja plače koji je prvo objavljen, a potom uklonjen. Objave, koje su kasnije izbrisane, iznosile su ozbiljne optužbe za zlostavljanje koje je počinio Christopher Hope usred žestokog spora oko skrbništva, a mnogi su sumnjali da je Jason preuzeo profil.

Aktivnosti na profilu nakratko su se nastavile 2021. s nekoliko objava, vjerojatno od njezina brata, koje su optuživale Christophera Hopea za fizičko i psihičko zlostavljanje i krađu cjelokupnog novca Lil Tay, usred navodnog poslovnog spora između Tsanga i Hopea s jedne strane i Lil Tay, Jasona i njihove majke Angele Tian ​​s druge strane.

Pročitajte više