Sylvester Stallone otkrio tajnu svog outfita u Rambu: "To nije bilo u scenariju"

Foto: Press

SYLVESTER STALLONE na Instagramu je podijelio anegdotu sa seta legendarnog Ramba (1982.), u kojem je bio glavna zvijezda i koautor scenarija.

Kako se ispostavilo, njegova prepoznatljiva toga uopće nije bila u scenariju nego je u filmu završila samo zato što je glumcu na setu bilo hladno. "Ovo ne zna puno ljudi, no bilo je tek nešto iznad ništice u sjevernoj Kanadi i ja nisam bio spreman za to. Čudesno, usred šume naišao sam na hrđava kolica koja su tamo bila više od 30 godina, a ispod njih bio je taj istrunuli komad platna. Uzeo sam nož, izrezao rupu i pretvorio ga u pončo, što me je zaista spasilo od velike hladnoće i ledene kiše", napisao je te napomenuo kako to nije bilo u scenariju.

First Blood, kod nas preveden samo kao Rambo, imao je budžet od 15 milijuna dolara. No unatoč tome, Stallone (koji je tad već imao Oscara za Rockyja) u divljini je sam sebi napravio pončo. Osim toga, taj pončo postao je svojevrsni trademark akcijskog junaka koji, doduše, većinu vremena šeće naokolo golog torza.

Taj isti pončo kasnije je na aukciji prodan za 60 tisuća dolara.

Inače, Stallone, koji je i u 72. godini u sjajnoj formi, još jednom utjelovit će Johna Ramba, čiji peti nastavak se očekuje 2019. godine.

Pročitajte više