Tajkun i njegova supruga progovorili o smrti 18-godišnje manekenke Ivane

Foto: Instagram

NIZOZEMSKA manekenka Ivana Smit pronađena je mrtva u Kuala Lumpuru u prosincu 2017. godine. Za ubojstvo 18-godišnjakinje optuženi su američki tajkun Alex Johnson i njegova supruga Luna koji su pobjegli u SAD kada je protiv njih pokrenuta istraga. Sada su odlučili progovoriti o kobnoj noći s Ivanom čije je golo tijelo pronađeno mrtvo ispred njihove zgrade. Navodno je pala s balkona, a njezino tijelo pronađeno je tek oko tri popodne sljedećeg dana.

Alex i Luna tvrde da su potpuno nevini u cijeloj priči. Priznali su da su kobne noći imali seksualne odnose s Ivanom nakon što su došli u svoj stan nakon provoda u jednom klubu. Oboje tvrde da su bili prijatelji s mladom manekenkom i oboje u nekoj vrsti veze s njom. Tvrde da ih je njezina smrt jako potresla. Oboje su bili negativni na testovima droge, ali su u Ivaninoj krvi nakon smrti pronađeni kokain, alkohol i tragovi ecstasyja.

Nakon Ivanine smrti policija je istragu završila zaključkom da se djevojka sama bacila s balkona, ali godinu dana kasnije otvorena je nova istraga na inzistiranje Ivanina oca. Utvrđeni su veliki propusti u prvoj istrazi, poput činjenice da je djevojka u stanu Johnsonovih ostavila odjeću, mobitel i torbicu. Oni to navodno nisu primijetili. Obdukcija je pokazala i da je nesretna djevojka imala ozljede koje je zadobila dok je još bila živa, a sumnju na ubojstvo baca i činjenica da je ograda preko koje je navodno pala visoka 120 centimetara. Njezin otac tvrdi da sigurno nije počinila samoubojstvo.

 

Pročitajte više