KORONAVIRUS

Tajvanska djeca protiv koronavirusa: Napravili Lego robota koji im pere ruke

Foto: Veuer/Screenshot

UČENICI osnovne škole u južnotajvanskom gradu Kaohsiungu napravili su robota od Lego kocaka koji automatski ispušta dezinfekcijsko sredstvo za pranje ruku, prenosi Der Spiegel.

U trenutku kada robot pomoću ultrazvučnog senzora prepozna ruke, kaže: ''Pranje ruku je super.'' Djeca su robota izradila sama uz pomoć učitelja robotike. Nakon što je robot izrađen, djeca po nekoliko puta dnevno odlaze prati ruke.

Igrom do dobrih higijenskih navika

Najmanji školarci su pak od Lego kocaka izgradili scene koje prikazuju različite situacije u kojima se moraju prati ruke. Tako se djecu pokušava osvijestiti o važnosti dobrih higijenskih navika u sprečavanju bolesti.

Iako je u Tajvanu zabilježeno samo oko 45 zaraženih koronavirusom, zbog blizine s kontinentalnom Kinom s desecima tisuća zaraženih Tajvan je pod visokim stupnjem pripravnosti.

Nastava robotike već je tradicija

Nastava robotike u osnovnoj školi Linyuan postoji već duže vrijeme. Škola se nalazi u industrijskom području u kojem dominira petrokemijski sektor. Na nastavi bi učenici trebali naučiti kako ubuduće rješavati probleme s kojima se suočava njihov grad, kao što su požari, zagađenje zraka ili plinske eksplozije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više