Tarantino: "Nisam angažirao Johnnyja Deppa u Paklenom šundu zbog jednog razloga"

Foto: EPA

NEKOLIKO puta godišnje društvenim mrežama počne kružiti casting lista za kultni film Quentina Tarantina, Pakleni šund. I svake godine postane viralna.

"Internetom kruži moja lista želja za postavu Paklenog šunda. Nisam točno znao koga želim za ovu ili onu ulogu pa sam sastavio ogromnu listu s hrpom imena", rekao je u jednom podcastu, dodajući kako je samo htio da imena budu odobrena.

Lista sadrži imena glumaca koje je Tarantino uzeo u obzir za pojedine uloge u filmu, od favorita pa sve do drugog i trećeg izbora, a fanovima je jedno ime zapelo za oko.

Depp izazvao pomutnju

Johnny Depp našao se na casting listi za ulogu Pumpkina, no kao drugi izbor. Tarantinov favorit od početka je bio Tim Roth (Psi iz rezervoara), koji je naposljetku i dobio ulogu.

Zanimljivo, Tarantino je u podcastu otkrio kako Depp nije bio njegov prvi pa čak ni drugi izbor (to je bio Christian Slater), već su njegovo ime forsirali iz uprave studija.

Depp je bio uzrok sukoba između Tarantina i suosnivača Orion Picturesa i bivšeg direktora TriStar Picturesa, Mikea Medavoya, koji nije htio odobriti snimanje.

Neće donijeti novce

Zanimljivo, Tarantino je smatrao da Depp neće biti dovoljno profitabilan, stoga je upitao Medavoya: "S Johnnyjem Deppom u ulozi Pumpkina u ovom filmu, u uvodnoj i završnoj sceni, misliš li da će to donijeti novce u kino blagajne? On u toj ulozi?"

Medavoy je na to odgovorio: "Neće donijeti ni centa, ali će mene usrećiti."

U konačnici, Tarantino je uspio u svojoj viziji. Miramax je preuzeo film, a Tim Roth dobio ulogu.

Pročitajte više