Tarantino snimio "najnasilniji film u povijesti"

NOVI film Quentina Tarantina "Kill Bill", točnije njegov prvi dio, kultni je filmski site Aint It Cool News nakon pretpremijere proglasio "najnasilnijim filmom u povijesti kinematografije", zbog izrazito krvavih i surovo realnih scena nasilja.

Iako je Tarantino i ranije šokirao dežurne dušebrižnike, primjerice filmom "Reservoir Dogs" iz 1992. i scenama brutalnog mučenja bespomoćnog policajca, čini se da će novim filmom Quentin ponovo postaviti nove standarde prikazivanja nasilja na velikom platnu.

Novi film Quentina Tarantina zbog opsežnog će scenarija biti objavljen u dva dijela, s tim da će prvi dio na filmska platna stići u listopadu, a drugi u siječnju 2003.

Tarantino je ostao vjeran više-manje istim glumcima, pa će tako radnju filma "Kill Bill" nositi Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu, Michael Madsen i Darryl Hannah.

Recenzent odličnog filmskog web sitea Aint It Cool (http://www.aintitcool.com) bio je na pretpremijeri prvog dijela filma "Kill Bill", te ga odmah proglasio "vjerojatno najnasilnijim filmskim ostvarenjem u povijesti kinematografije".

Radnja filma "Kill Billa" bazira se isključivo na osveti, naime glavna junakinja filma (glumi ju Uma Thurman) budi se iz višegodišnje kome i kreće u potragu za svojim mužem i njegovom kriminalnom bandom, koji su ju napali i teško ozlijedili na sam dan njihovog vjenčanja (novopečeni suprug joj ispali hitac u glavu).

Aint It Cool opisuje jednu scenu u kojoj se "Uma mačem probija kroz redove neprijatelja, a udovi i glave lete kroz kadar".

Iako je Tarantino za koreografa borbi odabrao Yuen Wo Pinga, koji je isti posao obavio za kung-fu blockbuster "Tigar i zmaj", scene borbi u "Kill Billu" nisu nalik na umjetnički ples.

Dapače, sve su scene borbi snimljene s naglaskom na surovom realizmu, što će zasigurno ponovo izazvati oštre reakcije cenzora s obe strane Atlantika.

Pročitajte više