Terra Nova: Steven Spielberg radi seriju o dinosaurima po uzoru na film "Avatar"

STEVEN SPIELBERG ponovno će se baviti dinosaurima, no ovog puta nije riječ o još jednom nastavku "Jurassic Parka", već o visokobudžetnom televizijskom spektaklu nazvanom "Terra Nova".

Skupi će projekt biti rađen za Fox televiziju koja je danas najavila nove projekte. Radi se o "epskoj obiteljskoj avanturi" koja se već sad najavljuje kao "jedan od najambicioznijih projekata ikad napravljenih za televiziju". Mnogi uspoređuju ovaj ambiciozni projekt s "Avatarom", jer se radnja jednog dijela filma odvija u budućnosti, otprilike 100 godina nakon našeg vremena. Mnogo će se uložiti u vizualni dojam cijele serije kojim će se pokušati dočarati idilični pejsaži, što također asocira na Cameronov film. Radnja će se fokusirati na obitelj koja živi u budućnosti, ali putuje u prošlost, 150 milijuna godina unatrag. Tada su Zemljom hodali dinosauri, a kolonije ljudi iz budućnosti dolaze kako bi se spasile od izumiranja. Navodno će svaka epizoda imati zasebnu radnju, a serija će imati i reference na mitologiju.

Najavljeno je da će na projektu "Terra Nova" raditi pisci iz serije "24", a predsjednik Fox Entertainmenta Kevin Reilly tvrdi da će serija imati "ogromnu produkcijsku podršku". Prvi nastavci očekuju se 2011. godine. Nije poznato koliki je budžet odobren za "Terru Novu", ali ne bi čudilo kad bi serija postala jedna od najskupljih u povijesti televizije.

Pročitajte više