Srbi podivljali zbog Šarićevog videa: "Recite što su ustaše napravili Teslinoj familiji"

Screenshot: YouTube

NAKON što su danas hrvatski satiričari objavili snimku u kojoj se "dodvoravaju Trumpu", vijest je odjeknula i u Srbiji, gdje su se mnogi našli uvrijeđeni 'tvrdnjom' kako je Nikola Tesla Hrvat.

>>Pogledajte video: Amerika je prva, ali gospodine Trump, može li Hrvatska biti treća?

>>Europske zemlje natječu se koja će se više narugati Trumpu, a snimke su urnebesne

"Među glavnim 'adutima' Hrvatima je tvrdnja 'Nikola Tesla je bio Hrvat, mi smo izmislili struju'", piše Blic te citira snimku: "Nikola Tesla je bio Hrvat, to svi znaju. On je bio vrlo pametan čovjek, predsjedniče. Ne kao vi. Vi ste mnogo pametniji. Istina je."

Još jednom otvorena je beskrajna rasprava o tome je li Tesla Hrvat, Srbin ili Marsovac, a bilo je i zaista bolesnih komentara. "Gospodo hrvati, kad se već dičite Teslom da je Hrvat, što ne budete pošteni pa kažete što ste uradili sa familijom Tesla za vrijeme ustaškog režima, kojim se također dičite. Da, pobili ste ih, zato što su bili Srbi", napisao je jedan komentator, a nije jedini koji razmišlja na sličan način.

Unatoč brojnim zaista užasnim komentarima, bilo je tu i onih koji su smirivali strasti. "Opustite se malo ljudi, ova snimka je 100% satira i zaista je duhovita. Mislim da je bio cilj samo zezanje, bez namjere da se itko uvrijedi", poručio je jedan komentator, a to je zaključak s kojim su se zdravorazumski komentatori složili.

Na kraju dana snimka nikad nije ni tvrdila kako je Tesla Hrvat, a to su pomislili samo oni koji nisu shvatili šalu koja je postala uobičajena u svim snimkama "dodvoravanja" Trumpu.

U međuvremenu, u Maroku su odlučili kako je odabir europske zemlje kao druge sile svijeta vrlo loš odabir pa su i oni snimili svoj video "dodvoravanja" Trumpu.

Pročitajte više