Thompson kreće na veliku ljetnu turneju

NAKON koncerta na prepunom središnjem zagrebačkom trgu, Marko Perković Thompson nastavlja s ljetnom turnejom koja će zahvatiti put od Vukovara preko južne Hrvatske i Bosne i Hercegovine do Križevaca. Turneja pod nazivom "Bilo jednom u Hrvatskoj" započela je još prošle godine u Vukovaru, a nosi naziv prema istoimenom nosaču zvuka koji je Thompson objavio prije dvije godine pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records.

Taj se album do danas prodao u za današnje uvjete respektabilnih 40 tisuća primjeraka. Nakon Vukovara i Zagreba koncerti redom slijede u: Ljubuškom, Otoku kod Vinkovaca, Umagu, Livnom, Senju, Makarskoj, Korčuli, Sukošanu, Sinju, Čilipima, Rakitnom i Križevcima. U Čavoglavama će Thompson već tradicionalno koncert održati 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti.

"Nacizam i fašizam nisu moji svjetonazori"

Koncertom u Ljubuškom, 13. lipnja, navršit će se četrnaest mjeseci od početka turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj", a zanimanje publike za Thompsonovim koncertima od samog početka ne jenjava. Publika i dalje s jednakim žarom hrli na svaki njegov koncert, a velika većina njih već je posjetila i nekoliko koncertnih događanja u raznim gradovima diljem zemlje.

Referirajući se na nedavne optužbe kako njegovi koncerti potiču na antisrpsko raspoloženje i ustaštvo, Thompson je rekao kako "nacizam i fašizam nisu njegovi svjetonazori, te kako ga povezivanje s njima vrijeđa". "Od svih onih koji me optužuju za negativno raspoloženje zatražit ću ispriku", rekao je jednom prilikom Thompson koji se nada kako će ova turneja biti što uspješnija.

K.H.
Foto: Index

Pročitajte više