Tina Vukov i Danijela Pintarić prvoplasirane na drugoj večeri Dore

Zanimljivo je to da Pintarić, koja je sve oduševila svojim iznimnim glasovnim sposobnostima, Doru ne bi ni vidjela, da Vuco nije izbačen s iste. O njegovu izbacivanju s Dore pričalo se, kako doznajemo, nešto ranije nego se to zaista i dogodilo, a ovoj pjevačici školovanoga glasa koja je isti "trenirala" u predstavama kao što su "Kosa" (u kojoj je igrala glavnu ulogu) i "Briljanteen", kako nam kaže, nije bilo nimalo lako nakon što joj je dojavljeno da će ipak nastupiti na Dori.

"Iako su mi i ranije govorili da bi Vuco mogao biti izbačen s Dore, nisam to pretjerano ozbiljno shvaćala, a o nastupu sam doznala prije nešto više od tjedan dana. Stvorila se ogromna medijska pompa, bila sam izvan sebe, novinari su me odjednom počeli zvati. Bila je to jedna nesvakidašnja situacija. Neki su mislili da ću ja pjevati Vucinu pjesmu, pa su neki mislili da ću pjevati operu jer sam inače operna pjevačica. Svašta se pisalo i bio mi je to grozan pritisak i baš zbog toga sam odlučila biti što bolja." - kazala je u razgovoru za Index Pintarić.

Prvoplasiranu na jučerašnjoj polufinalnoj večeri, Tinu Vukov, ne treba pretjerano predstavljati. Na pitanje je li očekivala da će osvojiti najveći broj glasova za svoju pjesmu, Tina kaže kako je očekivala da će ući u finale, no da joj prvo mjesto na polufinalnoj večeri nije bilo ni na "kraj pameti".

"Na finalnoj večeri ću dati sve od sebe pa ćemo vidjeti. Ove godine ima puno više mladih, talentiranih izvođača, puno više debitanata nego prošle godine. Prošle godine su bila sva poznata imena pa je možda bilo i teže." - kaže nam Tina.

Nakon što su i na drugoj polufinalnoj večeri postala poznata imena oni koji su prema glasovima žirija i publike osvojili prvih osam mjesta (osim Tine Vukov i Danijele Pintarić, tu su i Jelena Rozga, The Sick Swing Orchestra, Livio Morosin i Miroslav Evačić, Trio Fantasticus, Kemal Monteno, te Anja Šovagović i Galiano Pahor), poznata su imena svih finalista ovogodišnje Dore (na prvoj večeri u finale su, podsjećamo, ušli Dragonfly feat. Dado Topić, Kraljevi ulice, Giuliano, Feminnem, Luka Nižetić, Marko Tolja, Klapa Maslina i Lana Klingor).

Foto i tekst:B.S.

Pročitajte više