"Titanic" potonuo i u anketi o najgorim filmovima svih vremena

"TITANIC", film s najvećom zaradom na kinoblagajnama diljem svijeta i dobitnik 11 Oscara, gledatelji BBC One-a proglasili su najgorim filmom svih vremena.

Ovaj blockbuster našao se ispred dva također proračunski skupa, ali očito nemila filma - "AI: Umjetna inteligencija" i "Pearl Harbor", javlja BBC u srijedu.

"Titanic", s Leonardom DiCaprijem i Kate Winslet u glavnim ulogama te u režiji Jamesa Camerona, počeo se prikazivati 1997. godine i zaradio 1,8 milijardi dolara na kinoblagajnama diljem svijeta - dvostruko više od najbližeg suparnika.

Jedan od sudionika izbora svoju je odluku objasnio riječima: "Moj je otac zaspao nakon 20 minuta. On je bio bolje sreće. Jedino me njegovo hrkanje održalo budnim".

No, glasači američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti nisu se slagali s takvom ocjenom 1998. godine kad su taj film proglasili najboljim filmom ispred "Dobrog Willa Huntinga", "L.A. povjerljivo" i "Skidajte se do kraja".

I redatelj filma James Cameron, nagrađen Oscarom za najbolju režiju, primajući nagradu izjavio je: "Ja sam kralj svijeta".

Mnogi su film "Gigli" s Jennifer Lopez i Benom Affleckom nedavno proglasili fijaskom. No, taj se film nije našao među deset najgorih filmova prema mišljenju gledatelja BBC-a.

"AI: Umjetna inteligencija", film Stevena Spielberga na drugom je mjestu s komentarom gledatelja: "Potpuno umjetan, ali lišen inteligencije".

"Pearl Harbor" s Benom Affleckom i "Nebo boje vanilije", koji je spojio Toma Cruisea i Penelope Cruz, zauzimaju treće i četvrto mjesto, a na petom je mjestu "Projekt: Vještice iz Blaira".

"Batman", u kojem naslovnu ulogu ima George Clooney, zaslužio je šesto, a film "Osvetnici" s Ralphom Fiennesom i Umom Thurman sedmo mjesto.

Film Johna Travolte "Bojno polje zemlja" osmi je, a deveti je "Širom zatvorene oči" s Nicole Kidman i Tomom Cruiseom.

Posljednje, deseto mjesto pripalo je drugom nastavku filma "Highlander".

Pročitajte više