"Tko plaća na spoju?": Pitanje posvađalo milenijalce i generaciju Z

Screenshot: YouTube

NIKO EMANUILIDIS samoprozvani je ljubavni guru iz New Yorka koji je krajem 2023. postavio viralno pitanje koje je potaknulo žestoku raspravu između milenijalaca i pripadnika generacije Z. 

"Muškarac uvijek treba platiti" 

Niko, kojeg na TikToku prati više od  245.000 ljudi, u snimci je objasnio svoj stav o tome tko treba platiti račun nakon spoja. "Mnogi moderni muškarci misle da bi račun trebalo podijeliti. Ne, muškarac uvijek treba platiti! Ako ne može, onda ne treba ići na spoj", rekao je. 

@thedaddyacademy Replying to @Hope | Midsize Style Men should pay ‼️ #datingadvice ♬ original sound - Niko | The Daddy Academy

"Muškarac se mora fokusirati na posao i zaraditi dovoljno kako bi priuštio da izvede ženu na spoj", objasnio je 30-godišnjak pa dodao kako tip treba plaćati sve u početku, odnosno prva tri-četiri mjeseca, sve dok veza ne postane stabilna. 

"Plaćate sve! Zato izvadite karticu i nema izgovora", poručio je i tako izazvao podijeljene reakcije između milenijalaca i generacije Z. 

Čašćenje ili dijeljenje računa? 

"Ovo je divno čuti. Vrlo viteški", "Ako ne možeš priuštiti večeru za dvoje, nemoj izlaziti" i "Svaka čast! To je stvar muške energije", neki su od komentara. 

Međutim, oni malo mlađi smatraju kako je dijeljenje računa sasvim OK opcija, a javile su se i djevojke kojima se nije svidjela ova opcija. 

"Zašto ne mogu platiti? Zato jer cure plaćaju svaki drugi spoj, osim ako muškarac ne može", napisala je jedna tiktokerica, a druga se nadovezala: "Imam problem s ovim stavom. Želim platiti svoj dio." Što vi mislite? 

 

Pročitajte više