Tko su popularni? Učitelji otkrili kako danas izgledaju "ekipice" u školama

Foto: Press

SVAKA školska generacija imala je "ekipice". Neki su bili "popularni", neki su smatrani "šmokljanima", drugi su bili "emovci"...

Međutim, 2021. je i neke stvari su se promijenile. Tako se bar čini po pričama učitelja koji su na Redditu otkrili kako danas izgledaju "klike", odnosno "ekipe" u školama u kojima rade.

"Emo djeca su još uvijek tu, ali sada su vrlo politična. Bili su mi naporni kad sam bila tinejdžerica i svi su još tad pokušavali biti što veći anarhisti, ali sada je kao: 'Bobby je takav pozer. On čak ni ne čita teoriju'..."

"Iako puno klasičnih skupina još uvijek postoji u nekom obliku, najneočekivanija skupina koju sam zatekla ove godine su srednjoškolci koji razgovaraju o burzi tijekom odmora."

"Postoji grupa koja želi odrasti u 'influencere'. Već su vrlo aktivni na mrežama i opsesivno žele više pregleda, lajkova i followera."

"Uglavnom su to nogometaši, gejmeri..."

"Sad postoje skupine koje jako vole K-pop. To više nisu anime fanovi, nego fanovi korejske glazbe."

"Uglavnom se dijele na one koji puše električne cigarete i one koji ne puše električne cigarete."

"Popularne cure su sad VSCO cure."

>>Preplavile su Instagram, a ako niste čuli za njih - stari ste: Tko su VSCO cure?

"Čudi me da nitko dosad nije spomenuo vegane. Ima ih puno."

"K-pop fanatici, gejmeri, youtuberi i tiktokeri."

"Iskreno, meni se čini da nema više toliko podjela kao što je bilo dok sam ja išao u školu. Tip koji igra košarku sad voli i anime, emovac sluša hip-hop, drugi klinci organiziraju prosvjede za društvenu pravednost... Barijere više ne postoje."

"Po mom iskustvu, 'klike' više ne postoje. Čini se da se svi druže sa svima. I dalje postoje štreberi, no sad su popularni..."

Pročitajte više