Tko su uopće muškarci koji tvrde da ih je Michael Jackson godinama zlostavljao?

Foto/Screenshot: Guliver Image/Getty Images/YouTube

WADE Robson i James Safechuck dva su muškarca koji su iz gotovo potpune anonimnosti postali muškarci o kojima posljednjih nekoliko dana pišu svi svjetski mediji. Robson i Safechuck u potresnom dokumentarcu Leaving Neverland tvrde da ih je pokojni Michael Jackson godinama seksualno zlostavljao i da su oni godinama nakon toga šutjeli o tome, čak ga i branili od optužbi drugih dječaka.

Wade Robson, australski plesač kojeg je kao dječaka Michael Jackson angažirao da bude jedan od njegovih malih plesača i dvojnika, kaže da ga je pokojni kralj popa zlostavljao od sedme do 14. godine. Ipak, godinama uopće nije bio svjestan da je zlostavljan jer je bio Jacksonov obožavatelj od druge godine života i uživao je u njegovoj pažnji.

Embed from Getty Images

"Tek kada sam dobio sina i kada je on počeo rasti, shvatio sam što se dogodilo. Zamišljao sam da Jackson njemu radi ono što je meni radio i tada sam se potpuno raspao", kaže Robson.

Michael Jackson je navodno i Robsonu i Safechucku rekao da će završiti u zatvoru "ako itko ikada sazna za njihovu ljubav".

"Rekao mi je da je ovo napravio samo sa mnom. Da mi nismo gay, nego da ovako pokazujemo ljubav jedan prema drugom. Kazao je da ćemo obojica završiti u zatvoru do kraja života ako netko sazna", zaključuje Robson. 

Sličnu priču ima i James Safechuck koji je Jacksona upoznao na snimanju reklame za Pepsi. Godinama su dane i noći provodili zajedno, a Jackson mu je obećavao pomoći u filmskoj karijeri. Kao i Robson, Safechuck je obožavao Jacksona i dugo nije bio svjestan da ga ovaj zlostavlja. I dalje su njegove emocije, kaže, pomiješane.

"I dalje osjećam neku vrstu ljubavi prema njemu. Čak pomalo osjećam da sam ga ovim filmom izdao", rekao je Safechuck.

Obojica tvrde da nisu primili novac od produkcije filma i da neće uzeti ni novčića od zarade koju film ostvari.

Pročitajte više