TOBEY MAGUIRE OBEĆAO JOŠ BOLJI NASTAVAK "SPIDERMANA"

Američki glumac Tobey Maguire, koji se proslavio glumeći Spidermana, obećao je ovih dana obožavateljima da će nastavak tog filma, koji se najavljuje za iduću godinu, biti još bolji od prvog dijela.

"Stvarno sam zadovoljan filmom. Bit će bolji od prvog dijela, jer je priča puno bolja", rekao je Maguire na konferenciji za novinare, gdje je najavljivao svoj novi film "Seabiscuit".

Maguire, koji je oživio strip-junaka u borbi protiv zločina i njegova alter ega Petera Parkera, rekao je da je "Spiderman II" jednom trećinom već završen.

Odbio je otkriti detalje iz sadržaja filma. Poznato je samo da Parker studira na koledžu Sveučilišta Empire State, a nova dva zločinca, Dr. Octopus i Lizard, planiraju ga ubiti.

Prvi "Spiderman" bio je 2002. jedan od najvećih filmskih hitova, publiku je oduševio akcijskim scenama i efektima, a kritičare pričom o Parkeru, razapetom između čežnje za ljubavlju i svojim nadljudskim sposobnostima.

"Spiderman" je zaradio 806 milijuna dolara u cijelome svijetu, a samo u prvom vikendu u SAD-u i Kanadi srušio je rekord zaradivši na ulaznicama 114 milijuna dolara.

Prije nekog vremena u Hollywoodu se šuškalo da je Maguire ozlijedio leđa glumeći džokeja Johnnyja "Red" Pollarda u "Seabiscuitu" i da, zbog zahtjevnih akcijskih scena, neće moći glumiti u "Spidermanu". 28-godišnji glumac odbacio je te tvrdnje, rekavši da mu problemi s leđima nisu ozbiljni, no nije htio detaljnije govoriti o njima.

"Spiderman II" bi trebao imati premijeru u srpnju 2004.

Pročitajte više