Toma Cruisea i vesele scijentologe napustio jedan od najvećih investitora

AUSTRALSKI milijarder James Packer istupio je iz scijentološkog klana nakon šest godina druženja s Tomom Cruiseom i izdašnih ulaganja u njegovu sektu. Iako se o razlozima izlaska iz sekte nije očitovao, američki mediji kao razlog navode velika neslaganja, i to s obje strane. Packer navodno više ne želi ulagati u scijentološku crkvu, a scijentolozi se bune što dobar dio svog bogatstva ulaže u izgradnju casina, jer kockanje smatraju grijehom.

Packer i Cruise nerijetko su se zajedno pojavljivali na društvenim zbivanjima, a jedan o drugome u medijima su govorili u superlativima. Situacija se ovih dana, pišu američki mediji, naglo promijenila, i to zato što je milijarder odlučio prestati ulagati u izgradnju scijentoloških crkvi i širenje njihove sekte na povodljive Amerikance.

James Packer scijentologijom se počeo baviti dok je, prema vlastitom priznanju, bio na "dnu vlastitog života" - patio je od depresije i prekomjerne težine, raspao mu se brak sa suprugom Jodhi Meares, a na pogrešnim poslovnim ulaganjima izgubio je oko 350 milijuna dolara. Ušavši u scijentološku sektu, naglo je promijenio ploču: "Puno mi je pomogla. Moji prijatelji koji se bave scijentologijom pružaju mi veliku potporu. Zbog scijentologije imam bolji pogled na život".

Milijarder je ove godine odlučio proširiti svoje carstvo casina u Las Vegasu, što se, prema pisanju američkih medija, scijentolozima nije svidjelo, pa se i u tome, ističu, može tražiti razlog "prestanka suradnje". "Kockar je kao svaki drugi ovisnik - alkoholičar ili narkoman", napisao je utemeljitelj scijentologije L. Ron Hubbard davne 1977. godine, i ne sluteći da če to pravilo njegovu sektu jednom stajati - na milijune dolara.

M.A.

Pročitajte više