Totalni debakl zagrebačke Ultre: Festival traje, a Arena prazna

 Foto: Luka Šangulin/Index

JESTE li znali da se u Zagrebu trenutno održava Croatia Winter Music Festival? Ako niste, nemojte se osjećati blesavo jer definitivno niste jedini.

Taj glazbeni zimski festival započeo je novogodišnjim dočekom i nastupom DJ-a Armina Van Buurena na kojemu je uživalo oko 10.000 partijanera, no nakon toga kao da je sve stalo, barem što se posjetitelja tiče. 

Festival ukupno traje tjedan dana, no Zagrepčani i njihovi gosti kao da su zaključili da je cijela stvar završila kako je i počela - nastupom Van Buurena koji je preko interneta pratilo više od 60.000 ljudi, no koliko koristi Zagreb od toga ima, teško je utvrditi.

Organizatori su zamislili zagrebačku verziju Ultre, no izgleda da je nekoliko čimbenika poremetilo te planove.

Vrijeme održavanja ovakvog eventa pokazao se kao velik čimbenik jer su ljeto i visoke temperature, izgleda, "prirodni habitat" ekipe željne zabave pa ne čudi da Ultra na Poljudu uspije okupiti 65.000 partijanera, dok zagrebačka Arena tijekom tjedna održavanja Croatia Winter Music Festivala okupi jedva 4000. 

Problem u tom slučaju organizatorima definitivno radi i ogromna dvorana koja čak i kada je u njoj 10.000 ljudi, kao što je bilo na dočeku, izgleda poluprazno jer ima kapacitet od 20.000 posjetitelja.

Unatoč najavama, promocija Croatia Winter Music Festivala nije bila ni blizu promociji splitske Ultre pa bi se bez problema moglo naći mnogo onih koji nisu ni čuli da se takvo nešto odvija u Zagrebu.

Unatoč tome što je svaka večer od 31. prosinca bila rezervirana za elektronsku glazbu i gostovanje vodećih svjetskih DJ-a, a tijekom dana su se odvijala razna događanja kao što je međunarodni gaming turnir - Arena cijelo vrijeme zjapi poluprazna.

Neugodno je to vjerojatno iznenadilo i Turističku zajednicu grada Zagreba koja je u Winter festival uložila milijun kuna, što čudi uzme li se u obzir da je ovo prvi put da se festival uopće održava, dok neki mnogo etabliraniji festivali dobivaju i više nego upola manje.

Što će sljedeće godine biti s ambicioznom "zagrebačkom Ultrom", kako su mnogi nazivali ovaj festival, tek ćemo vidjeti, ali prema viđenom, ovaj festival nije opravdao očekivanja, niti novac koji je u njega utrošen.

Pročitajte više