Trans žena koja je razbjesnila internet snimkom u tajicama ukrala pažnju na dodjeli

Foto: EPA

Trans zvijezda Dylan Mulvaney pojavila se na crvenom tepihu 81. dodjele Zlatnih globusa u Los Angelesu. Influencerica je ukrala pažnju dok je u dugoj, rozoj haljini pozirala fotografima gotovo godinu dana nakon što je njezina promocija piva Bud Lighta izazvala dramu u Americi.

Mulvaney je već ranije bila popularna na TikToku jer je dokumentirala svoju tranziciju, ali sada je poznata i po kontroverzama oko neuspjele promocije najpopularnijeg američkog piva. Prošle godine se udružila s brendom i objavila video na kojem drži limenku.

Pivarski div stvorio je ograničenu seriju Bud Light limenki s njezinim licem kako bi proslavio njezinu tranziciju. Unatoč tome što su limenke bile iznimno ograničene serije i što je ona objavila samo jedan video, konzervativci su bili bijesni i pozivali su na bojkot. 

Nezadovoljstvo je uzrokovalo da je matična tvrtka Bud Lighta, Anheuser-Busch, izgubila 400 milijuna dolara u prodaji jer su prihodi u SAD-u pali za 10.5 posto u usporedbi s godinom prije, a dionice Anheuser-Buscha pale su za 20 posto.

Forbes ju proglasio najutjecajnijom mladom osobom na internetu

Otkrivajući da su posljedice sage s Bud Lightom bile "buđenje" za nju, influencerica je za The Cut rekla da sada shvaća da je bila naivna u pogledu stvarnosti trans žena u očima javnosti. Kaže da je sad realnija osoba nego prije.

Podsjetimo, Mulvaney je prvo razbjesnila internet snimkom plesa u ženskim Nike tajicama. Suočila se s brojnim transfobičnim reakcijama, uključujući muškarce koji kupuju limenke piva isključivo kako bi ih uništili na 'muški' način.

Bez obzira na to, magazin Forbes uvrstio je nedavno trans influencericu i LGBTQ aktivistica na svoju listu 30 under 30 u kategoriji društvenih mreža kao jednu od najutjecajnijih mladih osoba na internetu.

Dylan je zvijezda TikToka s više od 10 milijuna pratitelja, a cijeli profil posvećen je borbi za prava transrodnih osoba. Sa samo 25 godina postigla je niz uspjeha postavši pjevačica, glumica, plesačica, komičarka, instruktorica joge i rehabilitatorica divljih životinja.

Pročitajte više