Trećina odraslih u krevet i dalje nosi svog plišanog medu

ISTRAŽIVANJE koje je među 6.000 odraslih Britanaca proveo hotelski lanac Travelodge, pokazalo je da njih trećina i dalje u krevet liježe sa svojim plišanim medom. Polovica od tog broja i dalje spava sa svojim plišancem iz djetinjstva, a prosječna "starost" plišanih medvjedića iznosi 27 godina. Ispitanici su redom navodili da ih lijeganje u krevet s medvjedićem "opušta i smiruje nakon napornog dana".

"Na istraživanje nas je potakla zanimljiva činjenica da su nas naši odrasli klijenti panično znali nazivati zbog toga što su svog plišanog medvjedića zaboravili kod kuće. Mnogi od njih su bili ugledni i uspješni poslovnjaci. Samo u posljednjih godinu dana naše je osoblje `spojilo` više od 75.000 plišanih medvjedića i njihovih vlasnika", pojasnili su iz Travelodgea.

Psiholozi ove rezultate istraživanja pojašnjavaju na sljedeći način: "Maženje s medvjedićem ima pozitivan utjecaj na psihu. Daje osjećaj mira, sigurnosti i udobnosti. U ljudskoj je prirodi da i u odrasloj dobi njeguju potrebu za time, a ne samo u djetinjstvu. Nije zato nimalo čudno da mnogi svoje plišane medvjediće vode čak i na poslovna putovanja. Medvjedić vam daje osjećaj doma, topline i pomaže vam, baš kao i djetetu, da usnete".

Pročitajte više