Turistice u toples izdanju sunčaju guze na plaži u Makarskoj

LJETNE vrućine na plažu u Makarskoj su izmamile brojne turiste i mještane. I dok neki hvataju "debeli hlad" na klupicama postavljenima na rivi, drugi uživaju u suncu i moru. Temperatura zraka dosegla je gotovo 30 stupnjeva u hladu, a more se zagrijalo do ugodnih 23 stupnja Celzijevih.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo, u većini kopnenih krajeva vruće i sparno. Poslijepodne je, uglavnom u Slavoniji i Podravini, lokalno moguć jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu. Vjetar će biti slab, a u sjeverozapadnom području i gorju umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom će iznositi između 27 i 32°C.

Sutra će biti sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Mogućnost za poslijepodnevne lokalne pljuskove i grmljavinu je mala, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Vjetar će biti slab, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima povremeno umjeren jugozapadni, a na Jadranu uz obalu slabo jugo i jugozapadnjak, na otvorenom moru većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura će iznositi od 13 do 18°C, na Jadranu od 18 do 21°C, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33°C.

Pročitajte više