Turske serije hit su na Netflixu u svijetu i u Hrvatskoj. Ovo su neke od njih

Foto: Press

Turska serija Thank You, Next objavljena je na Netflixu 9. svibnja i automatski je postala hit na toj streaming platformi. Trenutno je na trećem mjestu trendinga u Hrvatskoj. U svijetu je trenutno na petom mjestu, no prvog tjedna bila je na trećem.

Već dva tjedna ne silazi s trendinga

"Nakon što se oporavila od boli svoje prve ljubavi, koja je završila izdajom, uz pomoć prijatelja i zgodnog kuhara, uspješna odvjetnica Leyla Taylan postala je zastupnica slavne supruge Tube Tepelioglu u slučaju koji se smatra "razvodom godine".

Protivnik joj je Cem Murathan, serijski ubojica ljubavnih veza, koji se u 15 godina razveo od tri različite žene. Leyla će svoju klijenticu braniti od ovog narcisoidnog muškarca na najstrastveniji način. Međutim, ta strast će dignuti cijelu situaciju u zrak", glasi sažetak serije. 

Osim što se bori u brakorazvodnoj parnici, ova odvjetnica pokušava se snaći u svijetu samaca i spojeva. 

 

Serenay Sarikaya glumu Leylu, a u ostalim ulogama su Metin Akdülger, Boran Kuzum, Bade Iscil, Zeynep Tugçe Bayat, Meric Aral, Gülcan Arslan, Hakan Kurtas i Ahmet Rifat Sungar.

Joel Keller, koji je pisao za New York Times, Rolling Stone i Vanity Fair, u članku za Decider napisao je da je serija vrijedna gledanja. "Pogledajte seriju. Ne samo zato što je prilično lijepa za gledanje i ima dobar soundtrack, već je glavna glumica odlična pojava. No nemojte očekivati novu priču ili puno obrata jer je to romantična komedija", napisao je.

Turske serije rasprostranile su se po svijetu. Na hrvatskim televizijama često se vrte tisuće epizoda turskih serija koje gledatelji s gušom gledaju. No one su popularne i u drugim dijelovima svijeta. 

"Latinoamerikanci smatraju da su turske serije vrlo bliske njihovoj kulturi", rekla je nedavno Erdi Isik iz producentske kuće Ay Yapim, vodeće turske izvoznice sapunica. Turske serije privlače pažnju i u Španjolskoj, Egiptu, SAD-u... Stoga vam donosimo turske serije koje odmah možete pogledati na Netflixu.

As the Crow Flies

Pripadnici generacije X pokušavaju se prilagoditi novom svijetu, društvenim medijima i novim načinima poslovanja. Razlike između dvije generacije nedvojbeno su velike. Mlada obožavateljica Asli (Miray Daner) vješto se ubaci u tvrtku iskusne voditeljice vijesti i ubrzo pojmi mračnu stranu ambicije, zavisti i želje da je netko primijeti. 

The Tailor 

Peyami je mladi i poznati krojač koji je od djeda naslijedio talent i uspješno poslovanje. Počinje šivati vjenčanicu za zaručnicu svog najboljeg prijatelja – ali svi troje imaju mračne tajne koje će im uskoro promijeniti živote.

>> Gledatelji Netflixa ne mogu se zasititi uvrnute i napete turske serije

Who Were We Running From? 

Skrivajući tajanstvenu prošlost, majka živi poput bezimenog bjegunca sa svojom kćeri. Žive u hotelu, a sve ljude vide kao prijetnju. 

Pročitajte više