Tvorac Sopranosa progovorio o završetku serije: "Pomislio sam, trebao bi biti ubijen"

Foto: HBO

VJEROJATNO se i danas dobro sjećate finala Sopranosa, jedne od najboljih televizijskih serija svih vremena. U epizodi emitiranoj 10. lipnja 2007., Tony Soprano i njegova obitelj izlaze na večeru. Oni sjede u restoranu, okruženi s desetak posjetitelja, a dok se Tonijeva kćer Meadow sprema ući, on podiže pogled i nastaje rez. Ekran postaje crn i serija završava.

Obožavatelji su se godinama pitali što se sljedeće dogodilo. U novom intervjuu za The Hollywood Reporter, tvorac serije David Chase ispričao je što je imao na umu za završnicu.

"Scena koju sam imao u glavi nije bila ta scena. Nisam razmišljao o tome da završi rezom. Zamislio sam scenu u kojoj se Tony vraća sa sastanka u New Yorku u svom autu. Na početku svake epizode, on je dolazio iz New Yorka u New Jersey, a posljednja scena trebala je biti da se vraća iz New Jerseya natrag u New York na sastanak na kojem će biti ubijen. Vozio sam se po Ocean Park Boulevardu u blizini zračne luke i vidio sam mali restoran. Bilo je nešto poput kolibe u kojoj se služi doručak. I iz nekog razloga sam pomislio: "Tony bi trebao skončati na takvom mjestu." Zašto? Ne znam. Bilo je to dvije godine ranije", otkrio je Chase.

Iako Chase nije točno rekao da je Tony na kraju ubijen u restoranu, potvrdio je da je to bila ideja koju je imao na umu za njega u završnici.

Ako ništa drugo, otkriće daje dodatnu dimenziju seriji, nedugo nakon što smo saznali Tonyjevo podrijetlo u filmu The Many Saints of Newark. Chase priznaje da ga je fiksacija na Tonyjevu sudbinu smetala, budući da se u to vrijeme u svijetu događalo još toliko toga.

"Nisam imao pojma da će to uzrokovati toliku pomutnju. Zaboravio sam što se događa u Iraku ili negdje drugdje, svi su pričali o obitelji Soprano. Bilo mi je to nevjerojatno. Ali nisam imao pojma da će to biti tolika galama. I je li me to iritiralo? Ono što je bilo iritantno je koliko je ljudi željelo vidjeti mrtvog Tonyja. To mi je smetalo", pojašnjava autor serije.

Pročitajte više