Tvorac Squid Gamea tvrdi: Nisam se obogatio, imam dovoljno da stavim hranu na stol

Screenshot: Netflix

HWANG DONG-HYUK, tvorac iznimno popularne televizijske serije Squid Game, rekao je da nije bogat unatoč globalnom uspjehu serije. 

 

U razgovoru za The Guardian rekao je da, u usporedbi s osvojenih 36 milijuna dolara, koliko dobiva pobjednik distopijske igre u njegovoj seriji, ipak nije toliko bogat. “Ali imam dovoljno. Imam dovoljno da stavim hranu na stol. I nije da mi Netflix plaća bonus. Netflix mi je platio prema izvornom ugovoru”, dodao je. 

Dokumenti, u čiji posjed je došao Bloomberg, pokazali su da Netflix procjenjuje da bi serija mogla generirati oko 900 milijuna dolara, dok je proizvodnja koštala samo 21.4 milijuna dolara.

Squid Game postao je Netflixova najgledanija serija nakon što je premijerno prikazan u rujnu. Serija prati skupinu ljudi koji se natječu u nizu smrtonosnih dječjih igara kako bi osvojili dovoljno novca da otplate svoje dugove. Wall Street Journal je ranije izvijestio da je Hwang u jednom trenutku morao prestati pisati scenarij za seriju kako bi prodao svoj laptop za 675 dolara u gotovini. U to vrijeme živio je s majkom i bakom i imao je financijske poteškoće. 

Hwang je za IndieWire rekao da se priča temelji na problemima u svijetu, uključujući ekonomsku krizu u Južnoj Koreji. Međutim, studiji su čitavo desetljeće odbijali priču, koja je izvorno napisana kao film, jer je koncept "previše groteskan i previše nerealističan". Dong-hyuk  je rekao da je pandemija njegovu seriju učinila privlačnijom za Netflix.

Druga sezona tek treba biti dogovorena, a Hwang je ranije rekao za The Hollywood Reporter da nije previše oduševljen tom idejom jer je zbog stresa snimanja prve sezone izgubio šest zuba. "Nemam dobro razrađene planove za Squid Game 2. Prilično je zamorno razmišljati o tome. Ali kad bih to radio, sigurno ne bih to radio sam. Razmislio bih o korištenju sobe za pisce i želio bih više iskusnih redatelja", rekao je Hwang za Variety.

Pročitajte više