Tvorci serije Prijatelji otkrili zašto su Rachel i Joey uopće završili zajedno

Foto: IMDb

FANOVI serije "Prijatelji" dugo su bili zbunjeni odlukom producenata da u 8. sezoni Joey i Rachel imaju romansu, prenosi news.com.au.

Sada su kreatori ove serije rekli da su znali da će ova romansa biti "kontroverzna" i svidjelo im se baš to što je to bilo "pogrešno".

Da se podsjetimo, par je počeo vezu u 8. sezoni, nakon što je Joey godinama prije toga flertovao s Rachel i nakon što je ona shvatila da je trudna i da nosi Rossovo dijete.

David Crane, kreator ovog sitcoma, rekao je:

"Znao sam da je kontroverzna ta stvar između Joeya i Rachel. Svidjelo mi se to. Svidjelo mi se jer je pogrešno i znali smo da je upuštanje u to pogrešno. To se događa u životu", kaže Crane.

"Događaju se veze koje se ne bi trebale dogoditi. Čak i ako volite nekoga, možda s njim nećete biti", dodaje.

Crane je još naveo i to da romansa možda jest bila kratkog daha, ali da je omogućila Mattu LeBlancu da oživi "boje kakve još nije imao prilike glumiti".

"Oduvijek smo znali da će se to između Joeya i Rachel završiti. Ona je bila trudna s Rossom i znali smo da će ovo biti osuđeno, ali na zanimljiv, dirljiv i upečatljiv način", dodao je jednom prilikom Crane.

Rachel i Ross na kraju su završili zajedno, nakon što mu je ona rodila kćer Emmu, a u pilot epizodi serije "Joey", rečeno je da su se i vjenčali.

Ovaj popularni američki sitcom sniman je od 1994. godine do 2004. i još uvijek spada u jednu od najvećih komedija svih vremena.

Dok je veza Rachel - Ross izazivala turbulencije tijekom svih 10 sezona, gledatelji su doživjeli šok na kraju 4. sezone, kada su se Monica i Chandler zbarili u Londonu.

Par se na kraju vjenčao i dobio djecu, a mnogi su se fanovi pitali hoće li i Phoebe i Joey nekako završiti zajedno, međutim nisu.

U jednoj epizodi oni su razmijenili "savršeni poljubac", a Phoebe je Joeya poljubila još jednom kada se pretvarala da je njena sestra blizankinja s kojom se Joey zabavljao.

Kako bilo, David Crane, koji je kreirao sitcom s Martom Kauffman, objasnio je i to zašto su Phoebe i Joey morali ostati samo prijatelji.

"Sve bi to, onda, bilo previše uredno i previše kompletno", zaključuje.

Pročitajte više