Tvornica i Index vas vode na koncert Gypsy Mamba

CIKLUS romskih bendova, koji je u Tvornici kulture uspješno pokrenut rasprodanim koncertom Kočani orkestra, nastavlja se ovog petka, 3. listopada, u 21 sat, nastupom ansambla Gypsy Mambo iz Makedonije. Puhački orkestar Gypsy Mambo postoji i radi već 11 godina, a dolaze iz grada Kočani (Makedonija), koji je izvor odlične romske trubačke glazbe.

Orkestar Gypsy Mambo poznat je po spajanju egzotičnih, balkanskih i tradicionalnih romskih glazbenih elemenata. Svih 10 članova ovog sastava njeguje tradicionalne glazbene korijene glazbenih obitelji iz kojih potječu.

Gypsy Mambo je do sad nastupao na Gypsy festivalu Khamoro 2006. u Pragu, na karnevalu u Valletti i u Gozo na Malti, u Bugarskoj, Srbiji i u Makedoniji. Sljedeće nastupe pripremaju za mostarski Worldmusic festival, mini turneju u Hrvatskoj i Sloveniji, te za gypsy festival Lagori u Norveškoj.

Ovaj makedonski brass bend postao je prava koncertna atrakcija na Balkanu, gdje na svojim mnogobrojnim nastupima uporno oduševljava publiku željnu dobre zabave te vruće gypsy atmosfere. Nastup u Tvornici kulture prvi je nastup Gypsy Mamba u Hrvatskoj, a organizatori očekuju da će, kao i Kočani orkestar, zapaliti publiku i osvojiti je za sva vremena. Tvornica kulture vas poziva da dođete na nastavak Ciklusa romskih bendova te da uživate u vrhunskoj i melodičnoj romskoj glazbi, koja se svojom kvalitetom nalazi uz bok Kočani orkestru. Cijena ulaznice je 60 kuna u pretprodaji, a na dan koncerta iznosit će 70 kuna.

Nagradna igra

Tvornica i Index troje sretnika nagrađuju s po dvije ulaznice. Želite li u dobrom društvu, bilo prijatelja, bilo svoje bolje polovice, uživati na koncertu, sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s "Tvornica - Gypsy Mambo" na index.nagrada@gmail.com. Ne zaboravite navesti vaše osobne podatke (nepotpuni mailovi se ne uzimaju u obzir). Troje najbržih ćemo o nagradi, kao i njenom preuzimanju, obavijestiti mailom. Sretno!

Po dvije ulaznice su osvojili: Valentino Noršić, Kristina Frančić i Andrea Heršak.

I.M./L.F.

Pročitajte više