Tvrdio je da su starci "smrdljivi i spori", požalio je nakon susreta s penzićem

Foto: Press

DVADESETDVOGODIŠNJI Eric iz britanskog Readinga opsjednut je svojim izgledom i tvrdi da su starije osobe "smrdljive i spore". Stoga ga je ekipa emisije "Old School for Lazy Kids" ("Stara škola za lijene klince") spojila s umirovljenikom koji mu je pokazao koliko je u krivu.

Eric voli nositi šminku, jutrima se izležava te većinu svojih dana provodi na kauču nagnut nad svojim pametnim telefonom, a kod kuće se ponaša kao da je u hotelu u kojem ga svi poslužuju. Radi pola radnog vremena za start-up, ali tvrdi da to nije ono što želi, već mašta o svom poslu u kojem bi "masno zarađivao", jednog dana.

Zasad mu odgovara besposlen život u kojem mu obroke priprema mama.

Susret i 48 sati provedenih sa 79-godišnjim Raymondom u emisiji "Old School for Lazy Kids" ipak su mu malo otvorili, oči.

"Kad se sjetim mirisa starih ljudi, prva asocijacija su mi tri dana stara pišalina, hrpa raspadajućih bora, ne puno kose, beživotnost i nikakva volja", izjavio je na početku, dodavši da mu je prva stvar na koju ujutro pomisli to da mora izgledati dobro. S istom mišlju odlazi i u krevet.

"Moj život se vrti oko meni najvažnije osobe - mene", zaključio je.

Bivši poduzetnik Raymond, rođen 1939. godine, odgojen je na potpuno drugačiji način. Tijekom života proputovao je cijelu Europu i radio nekoliko poslova - bio je voditelj bara u Španjolskoj, vojnik u civilu te restaurator automobila.

"Počeo sam raditi sa 16 godina u tiskarskoj industriji", rekao je, dodavši da je dio plaće davao majci.

Nakon što je upoznao Erica, Raymond je ostao u šoku kad mu je mladić priznao da nikad ne glača odjeću te da voli ujutro dugo ležati u krevetu. 

"Osjećao bih se kao da sam izgubio pola dana kad se ne bih rano ustajao", rekao je Raymond.

Potom mu je Eric rekao da su "starci spori", na što je Raymond odgovorio da nema pojma i odveo ga na jahanje. Raymondove vještine zadivile su Erica.

"Cool je što sve može", komentirao je.

Na kraju su zajedno i izašli, a Raymond je pristao da ga Eric malo uljepša.

"Postoji stigma oko muškaraca koji nose šminku i zaista je želim osporiti", rekao je Eric, na što mu je Raymond odgovorio da je on starac pa ne misli ništa loše o muškarcima koji se šminkaju.

"Mislim da se ne bih mogao naviknuti na nošenje šminke, no napravio sam to za njega, mislim da ga je usrećilo", rekao je kasnije umirovljenik.

Pročitajte više