Twitter praznoj knjižari donio zaradu od više od 8000 kuna - u jednom danu

Foto: Twitter

MALA neovisna knjižara Petersfield iz Hampshirea u utorak nije prodala nijednu knjigu, prvi put u svojih 100 godina poslovanja.

Službeni Twitter profil knjižare tvitao je slike praznih hodnika s porukom da je ovo prvi dan u njihovoj povijesti da nitko nije ušao u knjižaru. Nakon nekoliko sati, Neil Gaiman, autor znanstvenofantastičnih romana retvitao je ovu objavu milijunima svojih pratitelja i kao od šale narudžbe su počele pristizati.

Prilično bijedan utorak za ovu knjižaru, koja se bavi prodajom antikvitetnih i polovnih knjiga, pretvorio se u dan s odličnom zaradom. Zaradili su preko 1000 funti (nešto više od 8000 kuna) i zapratilo ih je preko 1100 Twitter korisnika samo zbog jednog retvita.

"Zaista smo dirnuti. Ljudi su jako ljubazni i njihova djela zaista rade promjene. Postoje loši dani, ali ovo je bio jedan od onih dana koji je za nas potpuno neobičan. Nijednu knjigu nismo prodali. Nitko nije želio izići iz svog doma zbog oluje", istaknuo je radnik knjižare, Robert Sansom.

John Westwood (56), čija je obitelj vlasnik knjižare, za Guardian je rekao da nije vjerovao u moć društvenih medija jer je staromodan, ali kada ga je Robert nazvao i rekao što se dogodilo, jednostavno nije mogao vjerovati.

Do srijede navečer, originalna je objava retvitana preko 6 tisuća puta i lajkana je 11 tisuća puta. Tada je Twitter profil knjižare postavio puno optimističniju objavu..

"Kakva noć! Potpuno smo zatečeni. Imamo 1100 novih pratitelja. Primili smo mnoštvo internetskih narudžbi. Sandučić nam je pun, primili smo preko 300 poruka. Odgovorit ćemo svima u što kraćem roku."

Pročitajte više