U Areni Zagreb održava se "molitveni dan" Progledaj srcem: Neka vatra siđe

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U ARENI ZAGREB održava se veliki duhovni skup Progledaj srcem: Neka vatra siđe. Koncert, odnosno "veliki molitveni dan", kako ga nazivaju organizatori, započeo je u 14 sati. 

"Tijekom cijelog popodneva i večeri održavat će se duhovni program: molitva, prilika za ispovijed, nagovori duhovnika i slavljenje. U programu će sudjelovati svećenici i izvođači suvremene duhovne glazbe: fra Ivan Matić i Matej Galić, vlč. Dražen Radigović i Božja Slava band, fra Stjepan Brčina i Amorose, don Mijo Grozdanić i Emanuel. Gost je Jim Caviezel, glumac u filmu Pasija", najavili su ranije organizatori. 

Ulaznice su se prodavale po cijeni od 13 do 25 eura. Fotografije s početka događaja pokazuju da u Areni nisu popunjena sva mjesta, no organizatori su još u travnju tvrdili da je "na raspolaganju još samo 10 posto kapaciteta" pa ostaje vidjeti hoće li se dvorana popuniti do večeri.

Ovo je sedmi put da se ovako nešto odvija u Hrvatskoj, međutim, ranije se program odvijao kao koncert duhovne glazbe, dok se ove godine pretvorio u "molitveni dan". Prošle godine je na koncertu Progledaj srcem na Maksimir došlo 50.000 ljudi, zbog čega je dobio naziv "katolički Woodstock". Pjevala je i Doris Dragović.

 

Prije Maksimira koncert se odvijao u Areni Zagreb. 

>>Otišao sam na koncert Progledaj srcem sa skepsom. Malo sam se prevario

Pročitajte više