U Belom Manastiru su joj se rugali. Večeras puni prvu od pet Arena Zagreb

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U ARENU Zagreb večeras stiže najveća folk zvijezda u regiji. Aleksandra Prijović večeras ima prvi od pet dogovorenih koncerata u zagrebačkoj Areni u sklopu regionalne turneje imena Od istoka do zapada. Pjevačica u Zagrebu nastupa 1.,2.,3.,4. i 6. prosinca, a karte su u potpunosti rasprodane. Mogu se pronaći tek na oglasnicima gdje se preprodaju po, uglavnom, većim cijenama.

Današnji koncert je zakazan još u svibnju, a u prva 24 sata prodaje prodano je tri tisuće ulaznica. Do kraja srpnja je bio potpuno rasprodan pa je dodan još jedan datum, 2.12., ali je početkom listopada nestalo ulaznica i za taj drugi koncert. Za treći koncert karte su planule u jedan dan. Najavljen je četvrti, a ulaznice su nestale u tri dana. Tako je dogovoren i peti koncert. 

Pjevačica je turneju počela u beogradskoj Štark Areni 28. rujna i 30. rujna, zatim je održala koncerte kraljem listopada (tri dana - 28., 29. i 30. listopada) u sarajevskoj Zetri. Dana 10., 11., i 12. studenog nastupala je u Nišu. Nakon Zagreba, Aleksandra pjeva 22. i 23. u Tuzli. 

Fenomen zbog rasprodanih koncerata

Prema pisanju srpskih medija, Aleksandra je jučer stigla u Hrvatsku sa sinom Aleksandrom. Dan ranije je u hrvatsku metropolu stigao i njezin suprug Filip Živojinović s čak 70 članova produkcijske ekipe.

Puno se piše i o njezinim outfitima. Navodno je Aleksandra za samo jedan sako modne kuće Alexander McQueen izdvojila 17.500 dolara.

Srušila Brenin rekord

Ovakav hype uspjela je postići samo još jedna zvijezda na ovim prostorima. Riječ je o Lepoj Breni koja je 1988. godine četiri puta napunila zagrebačku Cibonu. Prema tadašnjem pisanju medija, 20.000 ljudi je posjetilo Brenine spektakle.

No, Aleksandra je oborila i taj rekord. Kapacitet dvorane Arene Zagreb iznosi 16.500 sjedećih mjesta, za potrebe koncerata kapacitet se povećava do 25.000 mjesta. Može se zaključiti da će Prijović okupiti više od 125.000 obožavatelja tijekom tih pet dana. 

No čini se da sve ostaje u obitelji. Naime, Brena je maćeha Aleksandrinog muža, Filipa Živojinovića. Aleksandru mnogi nazivaju Breninom nasljednicom. Estradni menadžer Raka Marić, koji je svojevremeno vodio i samu Lepu Brenu, odnosno grupu Slatki greh, rekao je za portal B92.net da smatra da je Aleksandra Prijović "potpuno zaslužila ovoliki uspjeh" te da je ona "nova Lepa Brena".

"Ona je zaista fenomen, ali, Aleksandra je mlada, lijepa, zgodna, pjeva vrhunski, ima dobre pjesme, pa se to i očekivalo... Ona je definitivno Brenina nasljednica, ona je isto tako punila dvorane u svoje vrijeme. To je ta škola, Aleksandra na mnogo čemu može zahvaliti sigurno i samoj Breni, kao i cijeloj obitelji Živojinović, ipak ima i tog udjela", govori Marić.

Odrasla je u Belom Manastiru

Pjevačica je rođena u Somboru, no odrasla je s majkom u Belom Manastiru. Imala je sretno djetinjstvo, no srednja škola joj je bila traumatična. Njezina majka Borka jednom je prilikom rekla da su njezinu kći maltretirali u Hrvatskoj.

"Proliveno je dosta suza, bilo je odricanja. Sada bi se svi ti koji su nekada i rekli nešto ružno protiv nje fotografirali s njom, htjeli popiti piće. Mogla sam ići od kuće do kuće zbog tih prepirki. Oni su svi odrasli, ta djeca koja su pravila neke probleme, izrugivala se", rekla je Borka. Dodala je da je njena kći bila meta napada jer je "voljela raditi to što radi".

Preko Zvezda Granda do prvog hita 

Aleksandra pjeva još od djetinjstva, a na jednom od svojih prvih festivala Djeca pjevaju hitove pobijedila je pjevajući pjesmu Takvi kao ti Nine Badrić. Kada je postala punoljetna, prijavila se na Zvezde Granda.

"U Hrvatskoj su mi se svi u razredu smijali kada sam pjevala u Zvezdama Granda. Ne volim tamo ići, nemam nijednog prijatelja osim obitelji", rekla je jednom prilikom. 

Njezina karijera je započela 2013. godine kada je u Zvezdama Granda osvojila četvrto mjesto i kao nagradu dobila snimanje pjesme. Prvi veliki hit uslijedio je 2016. godine kada je snimila pjesmu Totalna anestezija. Iste godine objavila je pjesmu Senke koja je za jedan dan preslušana milijun puta. Time je oborila rekord u Srbiji. Aleksandra je snimila tri albuma, a posljednji Devet života je oborio sve rekorde slušanosti.

Pjesme joj piše suprug

Neke od njezinih najpoznatijih pjesama su Ko si ti, Za nas kasno je, Totalna anestezija, Šta bi, Legitimno... Aleksandra broji stotine milijuna pregleda na YouTubeu. Njezin duet sa Sašom Matićem Ko si ti skupio je 101 milijuna pregleda. Surađuje s najpopularnijim autorima svog žanra u regiji, poput Dragana Brajović Braje i Dejana Kostića. Nekoliko pjesama napisao joj je i njezin suprug, Filip Živojinović, uključujući i pjesmu Devet života po kojoj je pjevačica nazvala posljednji album.

"Pjesma veoma posebna za mene, pjesma koja se zove Devet života i sjećam se trenutka kada mi je Filip otpjevao ovu pjesmu i odsvirao, a ja sam rekla 'Je li ti znaš što si napisao?'. Ipak, vrijeme je pokazalo, i mislim da je to pjesma koja će trajati", izjavila je Aleksandra na jednom od prethodnih koncerata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.