Najromantičniji otočić svijeta krije se u Hrvatskoj, prodavali su ga za 13 milijuna €

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VALENTINOVSKI fun fact - u Hrvatskoj se krije najromantičniji otočić na svijetu.

Galešnjak je otočić smješten u Pašmanskom kanalu između otoka Pašmana i mjesta Turanj. Mnogi ga nazivaju Otokom zaljubljenih, a zbog svog specifičnog oblika srca, Galešnjak je postao prepoznatljiv diljem svijeta.

Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi.

Lani je proglašen jednom od najromantičnijih destinacija svijeta.

Bio na prodaju

Iste, 2023. godine je na Index Oglasima osvanuo oglas za prodaju dijela otoka. Prvotna cijena bila je 10 milijuna eura, a nekoliko mjeseci kasnije se otok prodavao za 13 milijuna eura.

"Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2, od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2, koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je čak jednom prilikom slavila svoj rođendan tu), Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd", stajalo je u oglasu koji više nije aktivan.

Pročitajte više