U Italiji premijeru imao film o Diegu Maradoni kao narkomanu

U filmu Maradonu, koji u Italiji uživa ogromnu popularnost zahvaljujući nastupima za "Napoli", tumači Marco Risi, jedan od najpoznatijih talijanskih glumaca kojega naša publika poznaje po filmovima kao što su "Nuovo Cinema Paradiso" i "Kao voda za čokoladu".

Film započinje 2000. godine kada Maradonu odvode u bolnicu u Urugvaju zbog problema sa srcem, nakon čega slijede flashbackovi u kojima se opisuje njegov uspon do mjesta najpoznatijeg nogometaša svog vremena, ali i pad za koji su zaslužna njegova bahatost, neumjerenost u alkoholu i ovisnost o drogi koja ga je dovela u vezu s talijanskom mafijom.

Risi tvrdi da je njegov film "40 % posvećen užitku i slavi Maradoninog života, a 60 % mračnom tunelu u koji je ušao nakon izlaska s terena".

Kao konzultant prilikom snimanja je poslužila Maradonina bivša supruga Claudia Villafañe, koju u filmu tumači ugledna argentinska glumica Julia Diaz.

Mnogi kritičari tvrde da će film svojim realističnim prikazom problema kao i karakternih nedostataka nogometne legende biti u skladu s duhom vremena u Italiji, odnosno potpunim razočaranjem naših susjeda u nogomet - sport koji je zbog niza skandala od svetinje postao najveća nacionalna sramota.

Inače, ovo nije prvi put da je Maradonin lik prikazan na filmskom platnu. Svojevremeno je u kinima na ovim prostorima prikazan "Sexy Mondial '90" ("Cicciolina e Moana ai mondiali") gdje je Maradonu tumačio legendarni porno-glumac Ron Jeremy.

D.A.

Pročitajte više