U Washingtonu održana borba snježnim grudama, sudjelovale stotine ljudi

Screenshot: Youtube

SUPROTSTAVLJENE vojske boraca snježnim grudama ratovale su jedna s drugom u National Mallu u Washingtonu D.C. u ponedjeljak nakon što je oluja donijela velike količine snijega u glavni grad SAD-a. 

Kao zafrkancija na omikron varijantu koronavirusa, događaj je nazvan Bitka za Snomicron, a organizirao ju je Washington DC Snowball Fight Association, Facebook grupa koja organizira redovna grudanja.

 

U ponedjeljak je zimska oluja izazvala snježne oborine i jake vjetrove diljem većeg dijela američkog jugoistočnog i srednjeg Atlantika, prisiljavajući savezne urede i škole na zatvaranje, prizemljivši zrakoplove i isključivši struju tisućama ljudi.

Prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, prognoze su predviđale do 25 centimetara snijega i vjetrove do 65 kilometara na sat u prvoj ovosezonskoj mećavi. Od Carolinasa do New Jerseyja izdana su upozorenja o teškim vremenskim prilikama.

Loše vrijeme natjeralo je urede savezne vlade da se zatvore u Washingtonu, dok su deseci škola diljem regije odgodili početak škole.

Pročitajte više