U Zagreb stižu Placebo i Morcheeba

IAKO SU Massive Attack, Stereo MC's i Asian Dub Foundation dovoljna garancija odličnog koncertnog ljeta, sretni smo što možemo najaviti još dva odlična gostovanja: Morcheeba i Placebo će nastupiti u Zagrebu.

Morcheeba na prvom zagrebačkom Open Air Festivalu

U organizaciji Studentskog centra, Ministarstva znanosti i tehnologije, Gradskog ureda za kulturu, Radija 101 i Udruženja Zdravo društvo u subotu, 12. srpnja 2003. godine održat će se Zagreb Open Air Festival.

To je prvi Open air festival u Zagrebu i jedan od rijetkih koji se održava u samom centru grada. Na festivalu će  nastupiti odličan britanski bend Morcheeba, čiji je zadnji album "Charango" dobio vrlo visoke ocjene glazbenih kritičara. 

Uz Morcheebu na glavnom stageu nastupit će  Let 3, Bare i Plaćenici i Superhicks. Na samom festivalu biti će postavljena tri stagea, uz glavni tu su još demo stage na kojem će svirati demo bandovi, te DJ stage za ljubitelje elektronske glazbe.

U sklopu festivala održat će se izložba koncertnih fotografija, promocija knjige Kreše Blaževića, projekcije filmova "Hard Day`s Nights" i "The Doors", te buvljak CD-ova.

Cilj organizatora je da ovo postane tradicionalan festival koji bi se održavao krajem akademske godine, te bio svojevrsna proslava završetka akademske godine.

Obzirom na činjenicu da u Zagrebu ne postoji festival ovakvog tipa, te da susjedne zemlje imaju upravo takve festivale velikog međunarodnog ugleda (Rock Otočec, Exit Fest), ovim festivalom bi se nadomjestio veliki nedostatak u kulturnoj ponudi Zagreba.

Morcheeba, najveće zvijezde prvog Zagreb Open Air Festivala, u Hrvatsku dolaze u sklopu svoje europske turneje koja obuhvaća najpoznatije dvorane i festivale (Montreaux Jazz Festival, Glastonbury, Weisen Jazz Festival, Pepsi Sziget i dr.).

Placebo ponovo u Domu Sportova

Placebo su potvrdili svoj drugi po redu zagrebački nastup, ovaj put u sklopu svoje svjetske turneje upriličene nakon izdavanja njihovog posljednjeg albuma "Sleeping With Ghosts". Datum koncerta je 1. rujan 2003. - Dom sportova u Zagrebu, u 21 sat.
 
Placebo su već imali prilike razveseliti hrvatsku publiku prilikom svoga premijernog zagrebačkog nastupa prije nešto više od dvije godine. Na radost mnogih, njihovo ponovno gostovanje bit će prilika za upoznavanje sa novim koncertnim materijalom, kao i podsjećanje na nesto starije hitove.

Ulaznice po cijeni od 200 kuna mogu se rezervirati putem web stranice udruge Kajda na adresi www.kajda.hr, a u službenoj prodaji naći će se 27. lipnja, na svim ovlaštenim mjestima diljem Hrvatske.

Pročitajte više