Ugledni američki list objavio reportažu koja je jedna od najgenijalnijih reklama za Hrvatsku ikad

Foto/Screenshot: Instagram/LA Times

NOVINARKA i fotoreporterka Margo Pfeiff objavila je u LA Timesu veliku reportažu s putovanja po Hrvatskoj.

Pfeiff je napravila sasvim drugačiju reportažu o Hrvatskoj u kojoj je zaobišla već svima dobro poznate turističke atrakcije poput Dubrovnika ili Hvara te se fokusirala na Zagreb, Samobor, Jastrebarsko i Rovinj. 

Nekoliko tjedana je provela istražujući hrvatske ruralne regije, vinograde i uživala u agroturizmu. Na kraju je završila u Istri čiju unutrašnjost naziva "rajem hrane i tartufa idealnim za vožnju biciklom". Istarska obala ju je podsjetila na Veneciju.

Hrvatsku naziva mjestom koje Amerikanci tek otkrivaju, dok ga Europljani cijene već dugo vremena kao ugodnu, jeftinu destinaciju s izvrsnom hranom, vinom i bogatom kulturom i poviješću.

U Zagrebu ju je oduševio Oktogon, Dolac, Muzej prekinutih veza te broj skulptura kojima grad obiluje. Uživala je i u štruklama, uspinjači i pogledu na povijesnu jezgru Zagreba koja ju je potpuno zadivila.

Iz Zagreba se uputila u Samobor gdje je kušala poznate kremšnite i posjetila muzej. "U Hrvatskoj ne možete svugdje pronaći lokalne specijalitete. Ljudi putuju da bi kušali i uživali u specijalitetima po kojima je neka regija poznata", napisala je.

Na putu do Jastrebarskog oduševilo ju je zelenilo i mnoštvo vinograda. Osim u odličnim vinima, novinarka je uživala i u domaćoj hrani te gostoprimstvu obiteljskih gospodarstava.

Zatim je krenula u Istru gdje ju je uz Rovinj oduševio i Buzet. Ručak u malom restoranu Toklarija koji je za nju spremio samouki kuhar Nevio Sirotić, naziva najboljim obrokom u životu. 

Na kraju reportaže je navela sva mjesta koja je posjetila te uz njih navela i cijene usluge. Posjetila je i Slunj, Kornate te Zadar koji su je, sudeći po fotografijama s putovanja na Instagram profilu, također zadivili. S obzirom na popularnost i cijenjenost LA Timesa u SAD-u, nema sumnje da je ovo jedna od najboljih reklama koju je Hrvatska mogla dobiti.

 

Pročitajte više