Ugledni britanski list poslao "ljubavno pismo" Zagrebu: Evo zašto bi ga svi trebali posjetiti

Foto: 123rf

HRVATSKA je poznata po svojim otocima pa njezin glavni grad nepravedno ostaje ispod radara, započinje svoje "ljubavno pismo" Zagrebu ugledni britanski list Evening Standard.

Hrvatski obalni gradovi Dubrovnik, Split i Zadar na turističkoj karti Europe veliki su igrači, a puno je razloga zašto bi i Zagreb trebao biti, nastavljaju. Grad je relativno tih, a njegove "neturističke" ulice daju mu na šarmu.

Sa svojom relativno malom populacijom od oko milijun ljudi, Zagreb se ne pokušava natjecati s gradovima poput Barcelone ili Berlina, no kad je u pitanju kultura, povijest i gastronomska scena zaista ima što ponuditi, tvrde. Spomenuli su čak i scenu craft piva koja je nedavno u Zagrebu doživjela 'boom.'

"Bologna upoznaje Berlin, tako zamislite Zagreb", opisuju svojim čitateljima glavni grad Hrvatske. Nabrajaju zatim kulturne atrakcije poput Muzeja prekinutih veza, a puni su pohvale i za arhitekturu, prije svega za Zagrebačku katedralu i za Crkvu svetog Marka.

Navode i kako su hrana i piće poprilično pristupačni, a Zagreb na kraju preporučuju baš svima - jer smatraju da će u njemu svatko pronaći nešto za sebe, a sve to u puno manjoj gužvi nego u popularnim i često biranim destinacijama.

 

Pročitajte više