Umjetnost u vrtlogu strasti: U Vukovaru je otvorena velika Lupinova izložba

Lupino s Jesenkom Ricl i Barbarom Đurić Foto: Krunoslav Ćosić

IZLOŽBA fotografija, reljefa i skulptura pod nazivom Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti, koja obuhvaća radove poznatog umjetnika Stephana Lupina, jučer je otvorena u Vukovaru. Autorica izložbe i publikacije je Mirna Rudan Lisak. 

Lupinova izložba održava se u gradskom muzeju Vukovar koji je smješten u dvorcu Eltz.

Na službenim stranicama muzeja navodi se da svi posjetitelji trebaju pridržavati strogih epidemioloških mjera te prilikom posjete izložbi obavezno predočiti covid-potvrdu. 

Na otvorenju izložbe prisustvovali su, između ostalih, ravnateljica muzeja Ruža Marić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Iva Miličić, umjetnica Vilma Vidović i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava. Iz Osijeka su stigle zamjenica ravnatelja muzeja Slavonija Barbara Đurić i voditeljica Odjela za edukaciju i promidžbu Jesenka Ricl.

Lupino je ovu izložbu otvorio dva tjedna nakon što je prebolio koronavirus. Deset dana proveo je na covid-odjelu Kliničke bolnice Dubrava. Nedavno je u razgovoru za Index rekao da je još uvijek iscrpljen, ali da ga posljedice koronavirusa neće spriječiti da prisustvuje otvorenju svojih izložbi.

Inače, Lupino je 19. studenoga otvorio izložbu i u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, koju je posvetio korisnicima Udruge Sunce Novi Marof, odnosno djeci i odraslima s teškoćama u razvoju.

"To me čini sretnim i ispunjava me. Ta djeca imaju toliko pozitivne energije koja je potrebna cijelom svijetu. Baš su čarobna djeca", rekao nam je nedavno Lupino i dodao da mu je drago što može pomoći. 

Pročitajte više