Umro Gary Rossington, gitarist i posljednji izvorni član rock sastava Lynyrd Skynyrd

Gitarist Gary Rossington, posljednji preostali originalni član američkog rock benda Lynyrd Skynyrd, umro je u nedjelju u dobi od 71 godine, priopćio je bend. Rossington je bio jedan od osnivača rock grupe najpoznatije po pjesmi Sweet Home Alabama iz 1974. godine.

"S najdubljim suosjećanjem i tugom obavještavamo vas da smo danas izgubili našeg brata, prijatelja, člana obitelji, tekstopisca i gitarista, Garyja Rossingtona", napisao je bend na Facebooku. "Gary je sada sa svojom Skynyrd braćom i obitelji na nebu i lijepo svira, kao što uvijek čini", dodaju.

It is with our deepest sympathy and sadness that we have to advise, that we lost our brother, friend, family member,...

Objavljuje Lynyrd SkynyrdNedjelja, 5. ožujka 2023.

Bend nije objavio uzrok smrti, ali Rossington je imao niz problema sa srcem, uključujući hitnu operaciju srca 2021., prema objavi grupe u to vrijeme.

Rossington je rođen 1951. u južnoj državi Floridi i osnovao je prvu postavu Lynyrd Skynyrda 1964. s bubnjarom Bobom Burnsom i basistom Larryjem Junstromom. Gitarist je preživio nekoliko teških nesreća 1970-ih, uključujući tešku prometnu nesreću 1976. i zloglasnu zrakoplovnu nesreću 1977. u kojoj su poginula tri člana benda.

Grupa se raspala nakon smrti pjevača Ronnieja Van Zanta, gitarista Stevea Gainesa i prateće pjevačice Cassie Gaines u toj nesreći, ali se vratila 1987. s novim članovima, uključujući Van Zantovog mlađeg brata, Johnnyja, kao glavnog vokala.

Pročitajte više