Uoči New Moona uspoređujemo vampire i vukodlake, tko je bolji?

NOVA poslastica koja dolazi u kina "New Moon", predstavit će nam priču u kojoj će se osjetljivi vampir Robert Pattinson bori sa svojim sve krvoločnijim rođacima. Premijera filma izlazi za koji dan, a predstavit će nam zanimljiva bića koja će se pretvarati u vukodlake. Dok su vukodlaci uvijek bili stavljeni u nezgodne filmske pozicije, vampiri su uvijek bili prave face.

No, vukodlaci definitivno zaslužuju malo bolji tretman u filmovima. Vukodlaci su poznati u grčkoj mitologiji, dok su se vampiri pojavili dvije tisuće godina kasnije. I dok traje histerija povezana s vampirima, mit o vukodlacima ima puno opasnije korijene. Vukovi su naime, prikazani kao predatori koji prijete ljudima napadom pa se strah od njih kroz godine odrazio kroz mit o vukodlacima.

Za razliku od vampira koji trebaju biti zaraženi drugim vampirima , mnogi vukodlaci morali su sami krojiti svoju sudbinu te su tu i tamo znali sklopiti pakt s vragom. Također, može se dogoditi da čovjek s poremećenim žlijezdama izgleda kao da je vukodlak. U ovoj bitci vampiri gube.

Pročitajte više