Upoznajte nasljednicu najvećeg poslovnog carstva na svijetu

Foto: Guliver/Cover Images/Instagram

MARTA ORTEGA PEREZ najmlađa je kći Amancija Ortege, vlasnika Inditexa i od nedavno najbogatijeg čovjeka na svijetu, a upravo će ona naslijediti očevo poslovno carstvo. Iako su španjolski mediji ludi za Martom, ona je po uzoru na svog oca odlučila da neće davati intervjue i da će ostati skromna i povučena čak i kada službeno postane vlasnica Inditexa.

Marta se od svojih ranih dvadesetih počela usavršavati za preuzimanje obiteljskog biznisa, a karijeru je počela kao obična prodavačica u jednoj od Zarinih poslovnica u Madridu, a kasnije je radila u trgovinama širom Europe kako bi što bolje upoznala način rada i stekla radne navike kakve ima njezin otac. 

Bogata nasljednica od djetinjstva živi izvan lupe javnosti, a razuzdane zabave i raskalašeno ponašanje nikada nisu bili njezin stil života. Umjesto na zabavama, Marta slobodno vrijeme uglavnom provodi na hipodromima u Španjolskoj jer obožava konje i jahanje, a kratko vrijeme bila je u braku sa španjolskim jahačem Sergiom Alvarezom s kojim ima sina Amancija Juniora.

Iako se o njezinom privatnom životu zna doista malo, kao njezine najbolje prijateljice spominju se bogata grčka nasljednica Athina Onassis i Christina Grimaldi, kći monegaške princeze Caroline s kojima dijeli strast prema jahanju i konjičkim utrkama.

 

Pročitajte više